Lahey'de Yargılanan Şeşely, Sırp Partisine Başkan Oldu - Son Dakika
Güncel

Lahey'de Yargılanan Şeşely, Sırp Partisine Başkan Oldu

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemek" iddiasıyla tutuklu yargılanmasına devam edilirken, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Sırp Radikal Partisi (SRS) lideri Voyislav Şeşely, yeniden parti genel başkanlığına seçildi.

30.05.2015 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemek" iddiasıyla tutuklu yargılanmasına devam edilirken, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan Sırp Radikal Partisi (SRS) lideri Voyislav Şeşely, yeniden parti genel başkanlığına seçildi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan Sırp Radikal Partisi'nin Kongresi'ne tek aday olarak giren Şeşely seçimlerde yeniden SRS'in başkanlığına seçildi. Kongreye çok sayıda partilinin yanı sıra Rusya, Beyaz Rusya ve Filistin büyükelçilikleri de birer temsilci gönderdi.

Kongrede partililere seslenen Şeşely, Sırp Radikal Partisi'nin Sırbistan'a "Avrupa Birliği entegrasyonlarından uzaklaşma" alternatifini sunduğunu söyledi.

Şeşely, "Sıbistan halkının önünde bulunan tek rasyonel alternatif Rusya ile entegre olmasıdır. Biz Avrasya Birliği'ne girmek istiyoruz. Bizim kaderimiz Rusya kaderine bağlıdır. Bizim atalarımızın da dediği gibi, 'Biz Sırplar, kendi küçük teknemizi büyük Rusya gemisine bağlamamız lazım. Öylece kendimizi koruyacağız" diye konuştu.

SRS'nin lideri Şeşely, konuşmasında "kendi rızasıyla" yeniden tutukevine dönmeyeceğini bir kez daha söyledi.

ICTY tarafından, sağlık sorunları nedeniyle kasım ayında geçici olarak serbest bırakılan Şeşely, serbest bırakılmasının ardından birçok kez miting düzenlemiş, yaptığı açıklamalarda sık sık Lahey'e bir daha kendi rızasıyla geri dönmeyeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lahey'de Yargılanan Şeşely, Sırp Partisine Başkan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı
    13:28 Karabük'te Hububat ve Sebze Tarımı

    Karabük'te tarım faaliyetleri kapsamında 195 bin dekar alana hububat, 65 bin dekar alana yem bitkisi ekimi gerçekleştirildi. Ayrıca, Araç, Soğanlı ve Eskipazar çayları boyunca oluşan vadi tabanlarında sebze tarımı da yapılmaktadır. Karabük'te toplamda 370 bin dekar alanda tarım yapılmakta olup, ayrıca silajlık mısır ve çeltik ekimi de yapılmaktadır.

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    13:26 Muğla'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde Aylin Karaca kavşağında meydana gelen trafik kazasında, motosiklet sürücüsü yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Motosiklet sürücüsü, kendi imkanlarıyla Menteşe Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan sürücünün durumu iyi.

  • Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti
    13:26 Çin Büyükelçisi, ÇOMÜ Rektörünü ziyaret etti

    Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ortak projeler, değişim programları, Ar-Ge çalışmaları ve Çin dili ve kültürüne ilişkin çalışmalar ele alındı.

  • Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı
    13:25 Afyonkarahisar'da jandarma tarafından dron destekli denetim yapıldı

    Afyonkarahisar'da Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan dron destekli denetimde, 932 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) üzerinden kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi. Denetimde sürücülerin kural ihlali yapmadığı ve herhangi bir cezai işlem uygulanmadığı belirtilirken, denetimlerin devam edeceği açıklandı.

  • Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi
    13:25 Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, Hatay'daki depremzedelere yardım gönderdi

    Ağrı'da eğitim gören öğrenciler, 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay'daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
    13:23 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni araçlar için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehrin kalkınması ve modern teknolojiyle buluşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement