Laleli Ticareti Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor - Son Dakika
Güncel

Laleli Ticareti Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor

16'lara gerilemiş durumda.

24.08.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16'lara gerilemiş durumda. Ukrayna yüzde 12'iydi, bugün yüzde 7-8'lere geriledi. Dolayısıyla bunların yerini yaptığımız çalışmalarla İran, Gana, Cezayir, Tunus, Fas ve Güney Amerika'da Brezilya ile Arjantin almaya başladı" dedi.

30 Ağustos'a kadar sürecik festival bugün, LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, yönetim kurulu üyeleri, 13 farklı ülkeden gelen misafirler ve Laleli esnafının katılımıyla başladı. LASİAD üyeleri, 'Pozitif Ol' adlı grubun dans ve müzikleriyle Laleli sokaklarında gezerek festivalin startını verdi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sırasında esnafa kırmızı gül dağıtıldı. Farklı kostümler giyen dansçıların sergilediği şovlar çevredekiler tarafından da ilgiyle izlendi.

FESTİVALİN LALELİ İÇİN ANLAMI BÜYÜK

Yürüyüşün ardından açılış kurdelesini kesen LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, hazır giyimden lojistik firmalarına kadar birçok alanda üretim yapan Laleli esnafının festival sayesinde Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Eyyüpkoca, festivalin Laleli için büyük bir anlamı olduğunu belirterek, "Dört sene önce festivale başlarken aslında biz bugünlerin planlamasını yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada hem Rusya hem Ukrayna'daki kriz. Çin'in yaşadığı kriz dünyayı hemen hemen sarmak üzere. Böyle bir ortamda bizim bu organizasyonu yapıyor olmamız, piyasadaki düşüşlerin çok yüksek olduğu bir dönemde esnafa can suyu olacak bir organizasyon. 13 ülkeden alım heyeti organize ettik. Sezonun daha başındayız. Şu ana yaptığımız planlamalar tıkır tıkır yürüyor. Öyle tahmin ediyorum ki üç günün sonunda önemli ticari bağlantılar kuracağız" dedi.

55 AYRI ÜLKEYE DİREK TİCARET YAPIYORUZ

55 ayrı ülkeyle direk ticaret yaptıklarını belirten Eyyüpkoca, "Bugün bu ülkeler arasında Arjantin, Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri var. Afrika ülkeleri var. Avrupa'da son dönemlerde İspanya, Fransa, İtalya çok fazla. Yani sadece Rusya ve Rusya benzeri ülkelerle kıyaslamak ve yan yana getirmek çok doğru değil. Ama gerçekçi olmak gerekir ki Rusya bizim kriz dönemine kadar pazarımızın yüzde 27'sine hakimdi. An itibariyle yüzde 15-16'lara gerilemiş durumda. Ukrayna yüzde 12'iydi, bugün yüzde 7-8'lere geriledi. Dolayısıyla bunların yerini yaptığımız çalışmalarla İran, Gana, Cezayir, Tunus, Fas ve Güney Amerika'da Brezilya ile Arjantin yer almaya başladı. Bu da bizi sevindiriyor. Yaptığımız çalışmaların yerini bulduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Laleli'nin Türkiye'nin dışarıya açılan kapısı olduğunu da belirten Eyyüpkoca, yaptıkları festivalle dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olduklarını göstermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

TÜLİN ŞAHİN PODYUMA ÇIKACAK

Festivalde LASİAD markalarını tanıtarak, 13 ülkeden gelecek misafirlerine ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında yarın düzenlenecek defilede ünlü manken Tülin Şahin de podyuma çıkarak LASİAD markalarını tanıtacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Laleli Ticareti Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement