Laleli Ticareti, Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor - Son Dakika
Güncel

Laleli Ticareti, Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor

Laleli Ticareti, Rusya\'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor

Haber Özkan ARSLAN - Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (LASİAD) bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Laleli Fashion Shopping Festivali başladı.

24.08.2015 20:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Özkan ARSLAN - Kamera İdris TİFTİKCİ İstanbul DHA

Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (LASİAD) bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği Laleli Fashion Shopping Festivali başladı. Festivalin açılışında konuşan LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, 'Rusya, bizim kriz dönemine kadar pazarımızın yüzde 27'sine hakimdi. An itibariyle yüzde 15-16'lara gerilemiş durumda. Ukrayna yüzde 12'ydi, bugün yüzde 7-8'lere geriledi. Dolayısıyla bunların yerini yaptığımız çalışmalarla İran, Gana, Cezayir, Tunus, Fas ve Güney Amerika'da Brezilya ile Arjantin almaya başladı dedi.

30 Ağustos'a kadar sürecek festival, LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, yönetim kurulu üyeleri, 13 farklı ülkeden gelen misafirler ve Laleli esnafının katılımıyla başladı. LASİAD üyeleri, 'Pozitif Ol' adlı grubun dans ve müzikleri eşliğinde Laleli sokaklarında gezerek festivalin startını verdi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sırasında esnafa kırmızı gül dağıtıldı. Farklı kostümler giyen dansçıların sergilediği şovlar çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.

FESTİVALİN LALELİ İÇİN ANLAMI BÜYÜK

Yürüyüşün ardından açılış kurdelesini kesen LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, hazır giyimden lojistik firmalarına kadar birçok alanda üretim yapan Laleli esnafının festival sayesinde Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Eyyüpkoca, festivalin Laleli için büyük bir anlamı olduğunu belirterek, 'Dört sene önce festivale başlarken, aslında biz bugünlerin planlamasını yapmıştık. Bugün geldiğimiz noktada hem Rusya hem Ukrayna'daki kriz, Çin'in yaşadığı kriz dünyayı hemen hemen sarmak üzere. Böyle bir ortamda bizim bu organizasyonu yapıyor olmamız, piyasadaki düşüşlerin çok yüksek olduğu bir dönemde esnafa can suyu olacak bir organizasyon. 13 ülkeden alım heyeti organize ettik. Sezonun daha başındayız. Şu ana yaptığımız planlamalar tıkır tıkır yürüyor. Öyle tahmin ediyorum ki 3 günün sonunda önemli ticari bağlantılar kuracağız dedi.

55 AYRI ÜLKEYE DİREKT TİCARET YAPIYORUZ

55 ayrı ülkeyle direkt ticaret yaptıklarını vurgulayan Eyyüpkoca, 'Bugün bu ülkeler arasında Arjantin, Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri var. Afrika ülkeleri var. Avrupa'da son dönemlerde İspanya, Fransa, İtalya çok fazla. Yani sadece Rusya ve Rusya benzeri ülkelerle kıyaslamak ve yan yana getirmek çok doğru değil. Ama gerçekçi olmak gerekir ki, Rusya bizim kriz dönemine kadar pazarımızın yüzde 27'sine hakimdi. An itibariyle yüzde 15-16'lara gerilemiş durumda. Ukrayna yüzde 12'ydi, bugün yüzde 7-8'lere geriledi. Dolayısıyla, bunların yerini yaptığımız çalışmalarla İran, Gana, Cezayir, Tunus, Fas ve Güney Amerika'da Brezilya ile Arjantin yer almaya başladı. Bu da bizi sevindiriyor. Yaptığımız çalışmaların yerini bulduğunu gösteriyor diye konuştu.

Laleli'nin Türkiye'nin dışarıya açılan kapısı olduğunu da belirten Eyyüpkoca, düzenledikleri festivalle dünyanın en büyük açıkhava alışveriş merkezi olduklarını göstermeye çalıştıklarını dile getirdi.

TÜLİN ŞAHİN PODYUMA ÇIKACAK

Festivalde LASİAD, markalarını tanıtarak, 13 ülkeden gelen misafirlerine ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında yarın düzenlenecek defilede ünlü manken Tülin Şahin de podyuma çıkarak LASİAD markalarını tanıtacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Laleli Ticareti, Rusya'dan İran ve Kuzey Afrika Ülkelerine Kayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement