Lamborghini Urus'un Üretim Yeri Belirlendi - Son Dakika
Otomobil

Lamborghini Urus'un Üretim Yeri Belirlendi

Lamborghini Urus\'un Üretim Yeri Belirlendi

Bugüne kadar yüksek performance sahip üst düzey spor otomobillerle karşımıza çıkan İtalyan Lamborghini markasının ikinci SUV deneyimi olacak Urus için geri sayım başladı.

30.04.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne kadar yüksek performance sahip üst düzey spor otomobillerle karşımıza çıkan İtalyan Lamborghini markasının ikinci SUV deneyimi olacak Urus için geri sayım başladı.


Markanın tarihinde önemli bir kilometre taşı olacak SUV modeli Urus’un üretim yeri belirlenirken, modelin üretimine 2017 yılında Volkswagen Grup’un Slovakya’daki fabrikasında başlanılacağı duyuruldu.


Urus, fabrikada Porsche’nin gelecek yeni nesil Cayenne modeliyle aynı platform paylaşacak. Bratislava’daki fabrikada aynı şekilde Bentley SUV modelinin de üretilmesi bekleniyor.


Lamborghini, Urus ile öncelikli olarak Çin, Rusya ve Orta Doğu pazarlarını hedefliyor.


Bu arada giderek kızışan lüks ve sportif  SUV pazarına kayıtsız kalmayan Maserati de Levante SUV modelini gelecek yıl tanıtmaya hazırlanıyor. Rolls-Royce markasının da bu yönde bir karara şimdilik sıcak baktığı ancak henüz alınmış bir karar olmadığı da sızan haberler arasında.


Urus yukarıda da bahsettiğimiz üzere markanın ilk SUV model denemesi olmayacak. 1990'larda LM002 koduyla tanıtılan ve halk arasında Lambo Rambo olarak bilinen araç 1993 yılından itibaren askeri araç olarak kullanılmaya başlanmış, satış açısından bekleneni verememişti.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Lamborghini Urus'un Üretim Yeri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement