Land Rover Davaları Birleştirildi - Son Dakika
Ekonomi

Land Rover Davaları Birleştirildi

Land Rover Davaları Birleştirildi

Türk iş adamı Engin Yakut'un Land Rover Company'e açtığı toplatma davaları birleştirildi.

19.09.2015 11:14  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk iş adamı Engin Yakut'un Land Rover Company'e açtığı toplatma davaları birleştirildi. Türk tüketici tarihinde ilk defa açılan davayı Yakut'un kazanması halinde, Türkiye'deki bütün 2013 model Range Rover Vogue model cipler, mahkeme kararıyla toplatılabilir.

Türk iş adamı Engin Yakut, 2013 yılında İstanbul'da bir galeriden 170 bin euro karşılığında satın aldığı Range Rover Vogue model otomobilin arıza yaptığı ve bu arızanın benzer başka araçlarda da mahkemelerce tespit edilmesi üzerine, Jaguar Land Rover Limited Company şirketine araçların toplatılmasına ilişkin İstanbul 1.Tüketici Mahkemesi'ne dava açmıştı. Mahkeme, diğer mağdur sürücülerin Bakırköy 2. Tüketici Mahkemesi'nde açtığı araç Toplatma davasıyla, Yakut'un açtığı "Toplatma" davalarının birleştirilmesine karar verdi.

LAND ROVER ŞİRKETİ'NİN AVUKATI DURUŞMAYA KATILDI

İstanbul 1'inci Tüketici Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Land Rover Company adına avukatı İnci Akın katıldı. İşadamı Engin Yakut'u ise avukatı Candaş Gürol temsil etti.

Davacı Engin Yakut'un avukatı Candaş Gürol duruşmada söz alarak, davalı Land Rover Company hakkında Bakırköy Tüketici Mahkemesi'ne de bir dava açtıklarını hatırlattı. Avukat Gürol, uluslararası bir tebligat yapıldığını ve cevap dilekçesinin kendilerine tebliği aşamasında olduğunu söyledi.

Avukat Gürol, "Biz bu davayı daha sonra o mahkemedeki dosyanın safahatını dikkate alarak mahkemenize açtık. Diğer davayı ise 2013 yılında açtık. Özellikle ilgili aracın Türkiye Distribütörü olan Borusan A.Ş.'ye müzekkere yazılarak aynı model araçla ilgili kendilerine yapılan başkaca şikayet ve başvurular olup olmadığı hususunun sorulmasını istiyoruz. Uzlaşma talebimiz yoktur. Davamızın kabulüne karar verilsin." dedi.

"DAVALAR BİRLEŞTİRİLDİ"

Davacı avukatı İnci Akın ise Bakırköy 2'inci Tüketici Mahkemesi'nde aynı konu ile ilgili bir davaları bulunduğunu bu nedenle davanın reddine karar verilmesini istedi. Avukatların beyanlarının ardından mahkeme, davanın Bakırköy'deki dava ile birleştirilmesine karar verdi.

"ARACIN İTHALATI DURDURULSUN, TSE BELGESİ ASKIYA ALINSIN"

Dava dilekçesinde, Range Rover markalı 2013 model araçlarla ilgili gerekli soruşturmaların yapılarak bu araçların seri ayıplı olduklarının tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımların uygulanması istenmişti. Söz konusu model ile ilgili seri üretim arızasının giderilmesine kadar reklam ve promosyon faaliyetlerinin durdurulması talep edilen dava dilekçesinde, aracın TSE belgesinin bir süre askıya alınması da istenmişti. Bu araçların ithalatının bir süre durdurulması talepli dilekçe araç satış sözleşmesi ile birlikte mahkemeye sunulmuştu.

Avukat Engin Yakut, Land Rover Company'nin Türkiye distribütörlüğünü yapan Borusan Otomotiv hakkında mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesinde mahkemenin "arızalı araçların şanzımanlarının sökülmesi"ne yönelik tespit kararını yerine getirmediği için, "nitelikli dolandırıcılık, delilleri yok etme ve mahkeme kararlarını uygulamama" suçlarını işlediği belirtilmişti. Başsavcılığın, şüpheli Borusan yöneticileri hakkında yürüttüğü soruşturma ise hâlâ devam ediyor.

DAVA DÜNYA GÜNDEMİNDE YER ALMIŞTI

Engin Yakut'un uluslararası şirkete açtığı dava Türkiye'nin yanı sıra dünya gündeminde de haber olmuştu. Reuters ve Avrupa'nın 382 gazetesinde bahsi geçen dava "Land Rover Game Over" etiketiyle, dünya Twitter ilk on listesinde yer almıştı. Davayı Yakut'un kazanması halinde, Türkiye'deki bütün 2013 model Range Rover Vogue model cipler, mahkeme kararıyla toplatılabilir.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Land Rover Davaları Birleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Corc: Zaten ben almıyorumda almamda clio daha iyi 24 3 Yanıtla
  • HASAN ADIYAMAN: AYNI ÜLKEDE YAŞIYORUZ KİMİSİ ÖZEL UÇAKLA İNGİLTEREYE KAHVALTI YAPMAYA GİDER,KİMİSİDE EVİNE EKMEK ALAMIYOR,KİMİSİ DÜNYAYA GELDİĞİNDEN BERİ IRGATLIK YAPAR,TARLADA ÇALIŞIR KİMİSİ,PARAYA PARA DEMİYOR PUUUUL DİYOR, YAZIKLAR OLSUN SİZİN SOSYAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞINIZ,BÖYLE HARAM DÜZENİNİZ YERİN YEDİ KAT DİBİNE BATSIN SİZİNLE BİRLİKTE. 13 3 Yanıtla
  • Ff: Anlamadığını arabaya o kadar para sayıyı yorsinuz. malmisiniz evladım 4 1 Yanıtla
  • gececi: Landmı siz hiç şahin kokusunu almadınız demekki 4 0 Yanıtla
  • Gerçek gerçek: Sayın haber yorumcuları bu haber ile ilgili gerçekleri yansıtan bir yorum yaptım. Neden yayınlamadığınızı merak ediyorum. 0 0 Yanıtla

Advertisement