Laparoskopik Yöntem ile Böbrek Tümörü Ameliyatı - Son Dakika
Sağlık

Laparoskopik Yöntem ile Böbrek Tümörü Ameliyatı

İzmir'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk kez Laparoskopik yöntem ile böbrek tümörü ameliyatının gerçekleştirildiği bildirildi.

27.08.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk kez Laparoskopik yöntem ile böbrek tümörü ameliyatının gerçekleştirildiği bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, böbreğinde tümör teşhisi konulan 78 yaşındaki İsmen Özmen, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Cerrahisi ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başarılı bir operasyonda sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doktor Güner Yıldız ve ekibi, ilk kez bu tür bir ameliyatta uyguladıkları laparoskopik yöntemle vücut üzerinde iz bırakmadan cerrahi müdahale etme şansı bulduklarını aktararak, "Bu ameliyatın ilk olmasının nedeni laparoskopik yöntemle gerçekleştirilmiş olmasıdır. Ameliyat alanı özel ekranda büyültülerek izlenebildiği için çevre dokular tümör dokusundan daha iyi ayırt edilebiliyor. Böylece hastanın çevre dokusu maksimum seviyede korunmuş oluyor. Laparoskopik yöntemle yapıldığı içinde hastanın ameliyat yarası gibi bir sıkıntısı olmuyor. Bu özellikler hastanın daha sonraki yaşamında yasam kalitesini çok etkiliyor. Hastalar bu tarz bir ameliyatla çok çabuk toparlanabiliyor. İsmet Bey'de de görüldüğü üzere iki gün içerisinde taburcu olabiliyorlar." dedi.

Hasta Özmen de 2 gün içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu olduğunu ifade ederek, operasyonu gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Laparoskopik Yöntem ile Böbrek Tümörü Ameliyatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement