Lapseki Barajı Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Lapseki Barajı Tamamlandı

Lapseki Barajı Tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'nin Lapseki ilçesine yapılan "Lapseki Barajı" tamamlandı.

23.01.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale'nin Lapseki ilçesine yapılan "Lapseki Barajı" tamamlandı.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı yazılı açıklamada, barajların sağlıklı bir iş gücü için hem içme ve kullanma suyu temin ettiğini hem de bu iş gücünün istihdam edileceği tarım ve sanayi sektörlerinin ana girdisi olan suyu sağladığını belirtti.

Barajların bulundukları bölgelerde ticaret hayatına hareketlilik getirdiklerini ve vatandaşların hayat standartlarının yükselmesine de katkı sağladığını ifade eden Acu, "Bu kapsamda tamamlanan Çanakkale Lapseki Balcılar Barajı ile bin 950 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacı karşılanacak. 35 metre yüksekliğindeki baraj tüm üniteleri ile tamamlanarak su tutulmaya başlandı." dedi.

Lapseki Barajı sulama inşaatı çalışmaları kapsamında da 12 bin 609 metre "PE100" boru imalatlarının tamamlanarak bin 950 dekar alanın sulamaya hazır hale getirildiğini kaydeden Acu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Lapseki Barajı ve sulama projesinin tamamlanması ile bölgede sulu tarıma geçileceğinden, bu tarımsal üretimdeki artış ve ürün deseninin genişlemesi istihdama da katkı sağlayacaktır. Bu projenin tamamlanmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lapseki Barajı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement