Lapseki'de Büyükbaş Kurbanlığa İlgi Arttı - Son Dakika
Yerel

Lapseki'de Büyükbaş Kurbanlığa İlgi Arttı

Lapseki\'de Büyükbaş Kurbanlığa İlgi Arttı

Lapseki'de bu yıl büyükbaş kurbanlığa ilginin arttığı bildirildi.

02.10.2014 13:06  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle son 3 yıldır küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 400 ile 800 lira arasında değiştiği ilçede satış yapan üreticiler, vatandaşların yüksek fiyatlar nedeniyle büyükbaş hayvanlara ilgi gösterdiğini söyledi.

Cumhuriyet Mahallesinde satıcılık yapan Ali Sargut, 10 yıldır kurban pazarına çıktığını ve bu yıl dengelerin biraz daha değiştiğini fark ettiğini söyledi.

Her yıl ortalama 80-100 adet küçükbaş hayvan sattığını belirten Sargut, "Son birkaç yıldır fiyatlar aynı, fakat her yıl küçükbaş kurbana ilgi azalıyor. Bunun nedenide vatandaşlarımız fazla uğraşmak istemeden, 6-7 kişi bir araya gelip büyükbaş hayvan almasıyla alakalı. Belki bundan sonraki yıllarda bende daha az kurbanlık yetiştiririm, belki büyükbaş hayvana döneriz" dedi.

30 yıldır üreticilik yaptığını ifade eden Ruhi Dalaklı ise "Son yıllarda kurbanlık fiyatlarının hep aynı olmasına rağmen yine de büyükbaş kurbanlığa ilgi artıyor. Bana göre, vatandaş küçükbaş kurbanlığı yağlı buluyor ve uğraşmaktan kaçıyor. Ben kendim bile büyükbaş kurbanlığa girdim. Duyduğum kadarıyla kurban bayramına 20 gün kala büyükbaş kurbanlıklar bitmiş. Gelecek yıl büyükbaş kurbanlığa daha fazla ilgi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lapseki'de Büyükbaş Kurbanlığa İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement