Lapseki İlçesinde Teknoloji Sergisi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Lapseki İlçesinde Teknoloji Sergisi Açılışı

Lapseki İlçesinde Teknoloji Sergisi Açılışı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Plevne Orta Okulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Bilim Şenliği’ kapsamında sergi açılışı gerçekleşti.

28.05.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Plevne Orta Okulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklaşa gerçekleştirdiği 'Bilim Şenliği' kapsamında sergi açılışı gerçekleşti.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde eğitim-öğretime devam eden Plevne Orta Okulu öğrencileri tarafından kordon boyuna teknoloji sergisi açıldı. Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz tarafından kesilen kurdeleyle açılan teknoloji sergisi vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü. Robot programlamadan kuluçka makinalarına, evde kullanılabilecek bir çok faydalı keşifleri gün yüzüne çıkarak öğrenciler takdir topladı. 'En İlham Verici takım' unvanını da elinde bulunduran mucitleri de içerisinde barındıran Plevne Orta okulu İstanbul ve İzmir'de kupa kazanma başarısını gösterdi. Serginin en çok ilgi gören teknoloji standının sunumu yapan 6. sınıf öğrencisi Numan Göksu Işık komutlar yardımıyla programladığı robotlara gol attırmanın yanında dilediği rengi algılamasını sağlayarak izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Işık, "Bilgisayarda bunun programı var. Yarışmaya başlamadan önce bize komutları atıyorlar ve sıfırdan başlıyoruz. İlerle, hızlan, algıla gibi komutlar veriyoruz. Yaptığımız robotta renk sensorlarımız da var. Mesela 12 santim kadar yaklaşınca doksan derece dön komutu verebiliyorsunuz. Biz 10 kişilik takımız. Bu yarışmada bayağı yol kat ettik. İstanbul'da düzenlenen yarışmada kupa aldık. O bize İzmir'e gitme fırsatı verdi. Fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle Güney Afrika'daki yarışmaya katılamadık" dedi. Okul Müdürü Kemalettin Kocaoğlu, "Öğrencilerimizin her birini farklı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" diyerek programa ilgi gösteren vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Tavlı stantların tamamını gezerek öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki İlçesinde Teknoloji Sergisi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement