Lapseki Lapsekili Balıkçı Yunanistan'da Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Lapseki Lapsekili Balıkçı Yunanistan'da Gözaltına Alındı

Lapseki Lapsekili Balıkçı Yunanistan\'da Gözaltına Alındı

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde balıkçılık yapan 29 yaşındaki Ulvi Aygün, ailesinin iddiasına göre, yılbaşı gecesi botla balık tutmaya gittiği Meriç Nehri'nde, Yunan devriyesi tarafından gözaltına alındı.

06.01.2015 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde balıkçılık yapan 29 yaşındaki Ulvi Aygün, ailesinin iddiasına göre, yılbaşı gecesi botla balık tutmaya gittiği Meriç Nehri'nde, Yunan devriyesi tarafından gözaltına alındı. 2 çocuk annesi Fatma Gizem Aygün, Türkiye ve Yunanistan'da birer avukat tuttuğunu belirterek, "Thesprotia'daki nezarethanede olduğunu öğrendik. Bir an önce eşime kavuşmak istiyorum" dedi.

Lapseki'de oturan Ulvi Aygün, yılbaşı geçesi bir arkadaşı ile Edirne merkeze bağlı Yenikadın Köyü yakınlarında Meriç Nehri'ne botla balık avlamaya gitti. Aygün'ün eve dönmemesi üzerine eşi Fatma Gizem Aygün, Edirne'nin Enez İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp, eşinin kayıp olduğunu belirtip, bilgi almak istedi. Ancak bir sonuç alamadı. Bunun üzerine Aygün, Edirne'ye eşinin yanında kaldığı arkadaşındaki eşyalarını almaya gitti. Buradayken kendisine telefon eden eşinin devriye gezen Yunan güvenlik güçlerince, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığı söylediğini anlatan Aygün, "Kendisini dövdüklerini ve bilmedikleri kağıtlar imzalattıklarını anlatıp, yardım istedi" dedi.

İki çocuğuyla çaresiz kalan Fatma Gizem Aygün, Türkiye ve Yunanistan'da birer avukat tuttuğunu belirterek, Türk makamlarından eşini kurtarmalarını istedi. Aygün, "Eşim, balık tutmak için bir arkadaşıyla Yenikadın Köyü yakınlarına gitmiş. Yunan devriyesi, eşimin botuna iki el ateş açmış. Sonra da yakalayıp gözaltına almış. Telefonla arayınca Thesprotia'daki nezarethanede olduğunu öğrendik. Bir an önce eşime kavuşmak istiyorum" dedi.

Yakınları da 5 yaşında kızı, 8 aylık da oğlu bulunan Ulvi Aygün'den gelecek iyi haberi bekliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lapseki Lapsekili Balıkçı Yunanistan'da Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement