Latimes: Brics Bankasına Türkiye de Katılabilir - Son Dakika
Dünya

Latimes: Brics Bankasına Türkiye de Katılabilir

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan BRİCS'lerin Dünya Bankası ve İMF ile yarışacak, Şangai merkezli uluslararası bir kalkınma bankasını kurma kararı, ilgi uyandırdı.

16.07.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan BRİCS'lerin Dünya Bankası ve İMF ile yarışacak, Şangai merkezli uluslararası bir kalkınma bankasını kurma kararı, ilgi uyandırdı. ABD'li basın, uzmanlara dayanarak Türkiye gibi ülkelerin bankaya katılabileceklerini söylüyor.

ABD'nin büyük gazetelerinden Los Angeles Times, BRİCS liderlerinin Dünya Bankası ve IMF'nin hakimiyetine "meydan okuyacağı" düşüncesiyle 50 milyar dolarlık sermayeli bankayı kurmaya karar verdiklerini, bankanın da kalkınma ve altyapı projeleri için kredi vermesi beklendiğini anlatıyor.

Uzmanlara dayanılarak söz konusu bankaya daha çok ülkenin katılabileceği belirtilen haberde Columbia Üniversitesi öğretim üyelerinden ve BRICLab Merkezi Eş Başkanı Prof. Marcos Troyjo'nun değerlendirmelerine dikkat çekerek, "Troyjo, BRICS ülkelerinin, büyümelerinin, uluslararası yatırımcıların yükselen piyasalara ilgisinin zirve yaptığı döneme göre yavaşladığını gördüklerine işaret ederken Endonezya, Meksika veya Türkiye gibi başka ülkelerin, daha sonra bankaya katılabileceğini söylüyor" deniliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Latimes: Brics Bankasına Türkiye de Katılabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement