Latmos'a Bir Geldi, Bir Daha Kopamadı - Son Dakika
Güncel

Latmos'a Bir Geldi, Bir Daha Kopamadı

Latmos\'a Bir Geldi, Bir Daha Kopamadı

Annesi Türk, babası Alman olan ve Almanya'nın Bielefeld kentinde oturan Yascha Can Enke, 3 yıl önce babaannesiyle küçük bir bölümünü gezdiği Söke'deki Latmos Dağı'nı keşfetmek için fırsat buldukça yakınlarıyla Türkiye'ye gidiyor.

24.08.2016 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Annesi Türk, babası Alman olan ve Almanya'nın Bielefeld kentinde oturan Yascha Can Enke, 3 yıl önce babaannesiyle küçük bir bölümünü gezdiği Söke'deki Latmos Dağı'nı keşfetmek için fırsat buldukça yakınlarıyla Türkiye'ye gidiyor. En son annesi ve babasıyla Türkiye'ye giden, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin misafiri olan ve Başkan Bahattin Sürücü'nün rehberliğinde Latmos'u gezen Yascha Can Enke, dağdaki köylülerin sofralarına konuk oldu. Derslerinden artan tüm zamanını Latmos ile ilgili kitap, haber ve araştırmalar okuyarak geçiren Enke, giderek merakının çoğaldığını söylüyor:

"Latmos'un özgün doğal peyzajı, kaya yapıları, antik taş döşeli yolları, kaya mezarları, manastırları ve tarih öncesi kaya resimlerini araştırıp buraları görmenin hayallerini kurdum. Son yıllarda okul tatillerinin hepsinde Türkiye'ye gitmeye başladım. Her gittiğimde ziyaret ettiğim ilk yer Latmos oluyor."

ALMANYA'DA OLSAYDI MİLLİ İLAN EDİLİRDİ

Kendisine bilgisayar ortamında Latmos'la ilgili bir harita geliştiren Enke, keşfedeceği yerleri işaretlediğini söyledi. Latmos'un olağanüstü güzellikteki kaya yapılarına hayran olduğunu, böyle bir alanda taş ocaklarının büyük bir tahribat yarattığını belirten Yascha Can Enke, "Çok enteresan kayalar var burada. Sanki hepsini bir heykeltıraş yapmış gibi. İnsana, hayvana her şeye benzetebiliyor insan. Beni en çok üzen görüntüler maden ocakları oldu. Almanya'da böyle zenginlikler yok. Eğer olsaydı, böyle bir güzellik hemen milli park ilan edilirdi. Bence Latmos'un korunması gerekir. Eğer korunabilirse buraya çok turist gelir" diye konuştu. Enke, Latmos'u gördükten sonra arkeolog olmaya karar verdiğini ekledi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Latmos'a Bir Geldi, Bir Daha Kopamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement