Laz Rallisi Böyle Olur! - Son Dakika
Güncel

Laz Rallisi Böyle Olur!

Laz Rallisi Böyle Olur!

Önce BAYRAMLAŞTILAR, SONRA YARIŞTILAR Dikkaya köyünde Ramazan bayramı dolayısıyla bayramlaşan köylüler, ardından köy meydanını doldurdu, tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izledi.

28.07.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önce BAYRAMLAŞTILAR, SONRA YARIŞTILAR

Dikkaya köyünde Ramazan bayramı dolayısıyla bayramlaşan köylüler, ardından köy meydanını doldurdu, tekerlekli tahta arabalarla düzenlenen Laz Ralli yarışlarını izledi. Çamlıhemşin Kaymakam'ı Aziz Gölbaşı, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ile kadın, erkek, genç, yaşlı yaklaşık bin kişi izlediği yarışlar için parkurunu daha iyi görmek isteyenler evlerinin balkon ve çatılarına çıktı. Minikler 250 metre, büyükler 500 metre ve gençler 750 metre yarışlarında, dik ve virajlı pistte 35 araç yarıştı. Saatte 70 kilometre hıza ulaşan tahta arabaların kimi takla attı, kiminin direksiyonu ve tekeri yerinden çıktı. Yarışlarda 3 kişi hafif yaralandı.

PROTOKOLÜN ÖNÜNE SAMAN BALYALI ÖNLEM

Yarışlar sırasında bitiş noktasına hızlı gelen araçların protokol üyelerine çarpmaması için saman balyalı önlem alındı. Kaymakam Aziz Gölbaşı, Laz Ralli yarışlarının çok heyecanlı geçtiğini belirterek, önlem amacıyla konulan saman balyalarına değindi, 'Sözüm ona korumak için kondu ama ne kadar koruyacak bilemiyorum. Önümüzdeki yıllarda daha profesyonel yarışlar düzenleyeceğizö dedi. Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu da, 'Bu bir sosyal bir aktivite. Gençler internet bağımlılığından kurtuluyor. Zirveye çıkıyorlar, sonra hızla iniyorlar. İnsan sağlığı açısından da faydalı bir spor. Biz de çocukluğumuzda kaydık. Herkese tavsiye ediyorumö dedi. Köy sakinleri de yarışları heyecan içerisinde izlediklerini belirterek keyif aldıklarını söylediler.

BİRİNCİYE KUPA VE SAMAN ÖDÜLÜ

Gün boyu süren yarışlarda dereceye girenlere tertip komitesi tarafından kupa ve saman balyası ödül olarak verildi. Üst üste konan saman balyalarından yapılan kürsüye çıkan yarışmacılar protokol üyelerinin elinden ödüllerini aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Laz Rallisi Böyle Olur! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mokoko: seviyorum karadeniz insanının samimiyetini :)) 0 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement