'Leblebinin Başkenti"nden Haşhaşlı Leblebi - Son Dakika
Güncel

'Leblebinin Başkenti"nden Haşhaşlı Leblebi

\'Leblebinin Başkenti"nden Haşhaşlı Leblebi

Tüketicilerin değişik damak tadı arayışı, leblebi diyarı Çorum'da "haşhaşlı leblebi" üretiminin önünü açtı.

22.12.2014 12:24  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEMAL KARADAĞ - Tüketicilerin değişik damak tadı arayışı ve yeni ürünleri tercih önceliğine alması, leblebi diyarı Çorum'da "haşhaşlı leblebi" üretiminin önünü açtı.

Kentte leblebi üretimi yapan bir firma, tüketicilerin farklı lezzetler tatma talebini dikkate alarak leblebide ürün çeşitliliğine "haşhaşlı leblebi"yi de katmaya başladı.

Firma sahibi Mustafa Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin farklı lezzet arayışı noktasında haşhaşlı leblebinin üretimine başladıklarını anlattı.

Gülşen, "Leblebi diyarı" Çorum'da, tuzlu, çıtır, beyaz, soslu-baharatlı, çikolatalı, şekerli, kaplamalı, ballı-susamlı, sade ve cips leblebi başta olmak üzere 35 çeşidinin üretildiğini dile getirerek, mevsim farklılıklarına bağlı olarak da zaman zaman bunun 50 çeşide çıkarıldığını söyledi.

Meşhur Çorum leblebisini daha kaliteli hale getirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Gülşen, son yıllarda tüketicilerin farklı damak zevki arayışına girdiğini ve bunun da yeni ürünlerin oluşmasına zemin oluşturduğunu kaydetti.

Gülşen, bu beklentiye cevap verebilmek adına leblebiyi haşhaşla buluşturduklarını anlatarak, ortaya çıkan lezzetin beğenildiğini dile getirdi.

"Haşhaşlı leblebiye talep oldukça iyi"

Haşhaşlı leblebinin şu anda en çok ilgi duyulan ürün olduğuna dikkati çeken Gülşen, "Son yıllarda tüketim alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte müşterilerimizin beklentileri de değişti. Onların beklentilerine uygun olarak her damak tadına ayrı ayrı ürün sunabilmek maksadıyla sürekli araştırma geliştirme çalışmaları yürütmekteyiz. Bu çalışmaların sonucu olarak birkaç ay önce haşhaşlı leblebi üretimine başladık ve bu ürünümüz son günlerin en gözde ürünleri arasında yerini aldı"  diye konuştu.

Leblebi fiyatlarının son iki yıldır nohut fiyatlarındaki istikrar nedeniyle artmadığına dikkati çeken Gülşen, çeşidine bağlı olarak leblebinin kilosunun 8 ile 15 lira arasında değiştiğini kaydetti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Leblebinin Başkenti'nden Haşhaşlı Leblebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement