Lefkoşa Belediye Başkanı Yenimahalle'de - Son Dakika
Yerel

Lefkoşa Belediye Başkanı Yenimahalle'de

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı makamında ağırladı.

09.10.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı'yı makamında ağırladı.

Siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesinde Başkan Yaşar'a konuk olan,Toplumcu Kurtuluş Partisi'nin (TKP) tek belediye başkanı Harmancı, kendi belediyesinin sıkıntılarını dile getirerek, Yaşar'la görüş alışverişinde bulundu. Lefkoşa Türk Belediyesi'nde yaptıkları çalışmalar ve projelerinden bahseden Harmancı, "Bütçemizdeki bazı sıkıntılar nedeniyle yeni yeni toparlanmaya başladık. Çok çalışıyoruz ve hepsini aşacağız. Siz 2 dönemdir belediye başkanısınız. Ben daha çok yeniyim ve sizin deneyimlerinizden yararlanmak isterim" dedi.

"YENİMAHALLE'Yİ BORÇLA DEVRALDIM"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, parayı verimli kullanmak gerektiğinin altını çizen Başkan Yaşar, konuklara Yenimahalle'den örnekler vererek çözüm yolu sundu.

Göreve geldiğimde Yenimahalle'nin 140 milyon borcu vardı diyen Yaşar, "Ben belediye Başkanı olduğumda belediyenin bütçesi 150 milyondu. Ancak 140 milyon da borcu vardı. Parayı verimli kullandım ve tüm borçları kapattım. Şu anda asfaltımızı, kaldırımımızı kendimiz yapıyoruz. Türkiye'nin en güçlü makine parkına sahibiz. A'dan Z'ye tüm araç donanımımız tam. Bunun dışında Yenimahalle'ye toplamda 250 bin m2 kapalı alan kazandırdım. Biz vatandaşın yararlanabileceği hizmetlerde bulunduk. Önemli olan bütçeyi doğru ve verimli kullanmaktır. İşte o zaman başarı kaçınılmaz" diye konuştu.

"MÜTHİŞ, DARISI BAŞIMIZA"

Ziyaretin sonunda Başkan Yaşar'a, Kıbrıs'ın geleneksel el sanatlarından ahşap üzerine yapılmış Girne Kapısı temalı tablo hediye eden Harmancı, Yaşar'dan da YENİMEK kursiyerlerinin yaptığı ebru tablosu ile sıcak cam üfleme sanatıyla yapılan bir biblo hediye aldı.

Hediyeleşmenin ardından misafirlerini kapıya kadar uğurlayan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi'nin yenilenen protokol girişi ve girişte sergilenen proje maketleri hakkında bilgi verdi. Projelere hayran kalan Harmancı, şaşkınlığını gizleyemeyerek, "Hepsi gerçekten müthiş yatırımlar, projeler. Biz de çok çalışarak ve kaynakları verimli kullanarak böyle büyük projelere imza atacağız" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lefkoşa Belediye Başkanı Yenimahalle'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement