Lenin Heykeli Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Lenin Heykeli Yıkıldı

Lenin Heykeli Yıkıldı

Ukrayna’nın doğusundaki Harkiv kentinde, Rusya’daki Ekim Devrimi’nin önde gelen ismi ve Rus Komünist Partisi lideri Vladimir Lenin'in heykeli yıkıldı.

29.09.2014 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın  ikinci büyük kenti Harkiv'deki Özgürlük Meydanı'nda bulunan Lenin heykeli, binlerce kişinin katıldığı bir protestonun ardından ayaklarından kesilip halatlarla çekilerek yıkıldı. 20 metre boyundaki heykele Şubat ayındaki protestolarda balyozlarla saldırılmış, kentteki Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından heykel korunmuştu. Ülkede 'Meydan Devrimi' protestolarının başlangıcından bu yana Sovyet dönemi heykelleri ve sembolleri tahrip edildi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, resmi Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, heykelden ziyade protestoya katılan halkın güvenliği için endişe ettiklerini ifade etti.

Ukrayna'nın doğusundaki bazı kentlerde Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasında Nisan ayında başlayan çatışmalarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Rusya'nın da dahil olduğu görüşmeler sonrasında 5 Eylül'de taraflar ateşkes ilan etti.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Lenin Heykeli Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement