Lenovo, Google Glass'a Rakip Olacak Gözlüğünü Duyurdu - Son Dakika
Teknoloji

Lenovo, Google Glass'a Rakip Olacak Gözlüğünü Duyurdu

Lenovo, Google Glass\'a Rakip Olacak Gözlüğünü Duyurdu

Giyilebilir teknoloji pazarında gözlük rekabeti başlıyor.

27.07.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Giyilebilir teknoloji pazarı giderek büyüyor. Akıllı saat ve gözlükler, şu an yolun başlarında ve birçok kullanıcının da dikkatini çekiyor. Bildiğiniz gibi akıllı gözlük denildiğinde, akıllara ilk olarak Google Glass geliyor. Android ve iOS cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilen bu cihaz, henüz tam kapasite olarak satışa sunulmadı, ancak bin 1500 dolarlık fiyat etiketine sahip.


Tabii ki Google'ın gözlük pazarında rakipsiz kalması düşünülemez. Mutlaka birçok rakip gelecek ve rekabet artacak, bunun sonucunda da daha iyi ürünlerle karşılaşacağız. Bu bağlamda da Lenovo, Google Glass'a rakip olarak hazırladığı akıllı gözlüğü C1'i görücüye çıkardı. Henüz bu cihaz hakkında pek bilgi yok, ancak fiyatının Google Glass'tan daha ucuz olması bekleniyor.


Google Glass - Ön inceleme


Google Glass'ı kullandık ve konuşuyoruz


Ek olarak, Glass'tan farklı olarak, C1'in bataryası gözlüğün üzerinde yer almıyor. Batarya, bir kolye gibi boynunuzda yer alacak. Böylece hem kafanızdaki ağırlık azalacak, hem de pil kapasitesi bu sayede daha yüksek olabilecek. Tabii hem kafada hem de boyunda bir şeyler takmaktan hoşlanmıyorsanız, bu da Lenovo'yu üzecektir.


Lenovo, C1'e dair daha fazla detayı önümüzdeki ekim ayında vermeyi düşünüyor. Ayrıca şirket, Vuzix firmasıyla da birlikte çalışarak M100 isimli akıllı gözlükleri üretmeye başladı. 31 Temmuz'dan itibaren Çin'de satılacak olan bu gözlüklerin fiyatı da bin 300 dolar olarak bildirildi.


M100'ün teknik özellikleri: Android 4.0.4, 1GHz OMAP4460 işlemci, 1GB RAM, 4GB dahili hafıza, Bluetooth, Wi-Fi ve arayüz kullanımında bazı hareketlerin algılanmasını sağlayan sensörler.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lenovo, Google Glass'a Rakip Olacak Gözlüğünü Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement