Lerzan Tuncer ile Barış İçin Marimba Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Lerzan Tuncer ile Barış İçin Marimba Konseri

Lerzan Tuncer ile Barış İçin Marimba Konseri

Marimba Vibraphone ve Euphonium ile ikili ve üçlü eserlerden oluşan "Lerzan Tuncer ile Barış için Marimba Konseri", Türkiye'de ilk defa 7 Şubat'ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

07.02.2017 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marimba Vibraphone ve Euphonium ile ikili ve üçlü eserlerden oluşan "Lerzan Tuncer ile Barış için Marimba Konseri", Türkiye'de ilk defa 7 Şubat'ta Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Konserden elde edilecek gelir, 2240. Bölge Güzelbahçe Rotary kulübü projesi olan Barış Çocuk senfoni Orkestrasına vurmalı çalgılar bölümü için enstruman temininde kullanılacaktır.

Zurich Marimba Duo

Lerzan Tuncer

Rapheal Christen & Thomas Ruedi

Lerzan Tuncer

2007 yılında lisans eğitimini bitirir bitirmez Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda, yüksek lisansa kabul edildi. Sanatçı bu dönemde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Solo timpanisti Torino Tudorache ile timpani ve masterclass, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Grup Şefi Dinçer Özer ile klavyeli çalgılar ve multi perküsyon dallarında çalışmalar yaptı. 2010 yılında, yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Sanatçı; yurt içi ve yurt dışında vurmalı çalgılar alanında birçok konser, masterclass, festival ve uluslararası projelerde görev aldı. 2003 yılından itibaren Mersin Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve İzmir Devlet Tiyatrosu'nda sözleşmeli konuk orkestra sanatçısı olarak çalıştı.

Sanatçı, konserlerine profesyonel olarak İsviçre ve Türkiye de devam etmektedir

Thomas Ruedi/Euphonium Thomas Ruedi  Bern yakınlarında, Oberwil bei Bürende, İsviçre' de doğmuştur ve 11 yaşında euphonium çalmaya başlamıştır. Profesyonel eğitimini  1991-95 yılları arasında İngiltere'de almıştır.

Sheffield Üniversitesi'nde tüm dikkati ile Phillip McCann ve Peter Parkes ile sonradan kendisini ağırlıklı olarak etkileyecek aranje ve kompozisyon çalışmalarında bulunmuştur.

Bu zaman sürecinde çok sayıda British Brass Band ile çalmıştır. Kariyerindeki  dönüm noktası ise 1999'da Münih'de "European Solo Competition for Brass Players'da birinci gelerek ödül almasıdır.

Solo performansları kendisine Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika yolunu açtı. Bu çalışmalar kapsamında solist olarak sayısız Senfoni Orkestrası ile çalıştı. Bu  devamlı süreç içinde Marimba Virtüözü Raphael Christen  ile "Synthesis" adını verdikleri duo ile beraberce iki enstrumanın sesini birleştirmektedirler. Thomas Ruedi'nin Synthesis" kaydında yer alan solo eseri "Elegie", Uluslararası beğeni ve takdir kazanmıştır. Thomas Ruedi kendisini ayrıca eğitsel çalışmalara adamıştır.

Sanatçı Bern University of the Arts ve The Lucerne University of Applied Sciences and Arts'da euphonium eğitmenidir ve misafir sanatçı olarak Avrupa ve denizaşırı ülkelerdeki kolejlerde çok sayıda masterclass dersleri vermektedir.

Bir orkestra müzisyeni olarak The Tonhalle Orchester Zürich  ve diğer tanınmış The Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Zurich Opera House Orchestra gibi orkestralar ile çalmıştır.

Raphael Christen

İsviçre'nin en önde gelen ve kabul edilen Marimba sanatçısı Raphael Christen'in kusursuz tekniği ve yüreğe isleyen müzikalitesi onu dünya çapında bir Marimba sanatçısı yapmaktadır ve günümüzde sanatçı bu enstrümanın en basarılı ustalarından biri olarak kabul edilmektedir. Uluslararası sanat dünyasının en yoğun tempolu marimba sanatçılarından olan Christen, Orkestralar ile solo konserlerinin yani sıra oda müziği sanatçısı, Zurich Symphony Orchestra ve 21th Century Orchestra sanatçısıdır. Üyesi olduğu QuaDrums Percussion Quartet ve Lerzan Tuncer ile oluşturdukları Zurih Marimba Duo konserlerine ek olarak pek çok müzik topluluğu ile de konuk solist sanatçı olarak sahne almaktadır.

Raphael Christen 1994 yılında, Lucerne Bilim ve Sanat Üniversitesi'nde Erwin Bucher ile perküsyon çalışıp üstün başarı ile mezun olduktan sonra, Marimba dünyasının en önemli ustalarından Nebojsa Johan Zivkovic, David Brown gibi hocalar ve Pierre Favre ile çalıştı.

Daha sonra Tokyo Toho Gakuen Müzik Okulu'nda dünya çapında ün yapmış Marimba sanatçısı ve Kompozitör Keiko Abe ile çalışmalarını sürdürdü.

Sanatçının marimba çalışmaları uluslar arası bir zenginliğe sahiptir. Çok zengin bir repertuara sahip olan Christen, Klasikten Barok müziğe, Contemporary dediğimiz Yeni Müzik türünden folk müziğe kolaylika gecis yapabilmektedir. Pekcok modern besteci Thuring Bram, Carl Rutti, N.J: Zivkovic ve daha pek çok değerli besteci Raphael Christen için özel beste çalışmaları yapmıştır.

Christen'in muhteşem tekniğinin yanı sıra enstrümanının tınısı da ayırt edici bir özelliğe sahiptir. Bu tini oda müziği sanatçısı ve solist olarak sahne aldığı konserlerde duyulabildiği gibi, Lucerne Senfoni Orkestrası ve Lucerne Festival Yaylı Orkestrası gibi pek çok tanınmış orkestrada konuk solist olarak verdiği performanslarda da duyulabilir.

Lucerne Kültür ve Kongre Merkezi (KKL), Salle Bianche, Montro Stravinsky Aditoryumy, Munih Hercules Hall, Luksemburg, Dubai ve Japonya'da konserler vermiş olan Raphael Christen'a ait 30 canlı CD kaydı bulunmakta ve bu kayıtlar pek çok radyo ve televizyon kanalında yayımlanmaktadır.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Lerzan Tuncer ile Barış İçin Marimba Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.

  • Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi
    21:54 Güroymak'ta Çocuklar İçin Sinema Etkinliği Düzenlendi

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Kaymakamlık tarafından başlatılan proje kapsamında Kaleli Köyü ve Köşk mezrasında yaşayan çocuklar için sinema etkinliği düzenlendi. Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi'ne getirilen çocuklar, yeni açılan sinema salonunda film izledi. Etkinlikle çocukların kültür ve sanatla buluşması hedeflendi.

  • Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi
    21:47 Bingöl'de Hesarek Kayak Merkezi, turizm koruma ve gelişim bölgesi ilan edildi

    Bingöl'de kış turizminin gözde tesislerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu kararın Bingöl'ün cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.


Advertisement