Lesotho'da Ordunun Karakolları Ele Geçirmesi - Son Dakika
Güncel

Lesotho'da Ordunun Karakolları Ele Geçirmesi

Kral 3. Letsie, Güney Afrika'ya kaçan Başbakan Thabane'nin yerine yeni başbakan atadı.

01.09.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika ülkelerinden Lesotho'da Kral 3. Letsie'nin, ordunun polis karakollarını ele geçirmesinin ardından ülkeden kaçan Başbakan Thomas Thabane'nin yerine yeni başbakan atadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mohlabi Kenneth Tsekoa, Kral 3. Letsie'nin Güney Afrika'ya giden Başbakan Thabane yerine kabineden bir bakanı atadığını açıkladı ancak ayrıntılı bilgi vermedi.

Lesotho'da ordu, cumartesi günü iki polis karakolunu ele geçirmişti. Başbakan Thabane, ordunun girişimini darbe olarak nitelemiş ve Güney Afrika'ya kaçmıştı.

Ordu Sözcüsü Ntlele Ntoi ise darbe iddialarını reddetmiş ve polisin koalisyon ortaklarından Lesotho Demokrasi Kongresi'nin pazartesi günü yapmayı planladığı gösteri sırasında bazı gruplara silah dağıtacağına yönelik ihbar aldıklarını belirterek olası bir çatışmayı engellemek için polisin elindeki silahlara el koyduklarını söylemişti.

Afrika'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lesotho Krallığı, 1966'da İngiltere'den bağımsızlığını kazandığından bu yana çok sayıda askeri darbeye sahne oldu.

Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları ile çevrili olan Lesotho, yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip. 2012'den bu yana iktidarda bulunan Başbakan Thomas Thabane, koalisyon hükümetindeki ihtilaflar yüzünden haziran ayında parlamentonun faaliyetlerini askıya almıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lesotho'da Ordunun Karakolları Ele Geçirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement