Levent Piriştina, Berkin İçin Alanlardaydı - Son Dakika
Yerel

Levent Piriştina, Berkin İçin Alanlardaydı

Levent Piriştina, Berkin İçin Alanlardaydı

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanmasının ardından yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Buca’da da eylem gerçekleştirildi.

12.03.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanmasının ardından yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan için Buca'da da eylem gerçekleştirildi. Şirinyer Pazaryeri önündeki eylemde konuşan CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, "Berkin'in ekmeğini, Bilal'e yedirmeyeceğiz" dedi.

Berkin Elvan'ın ülkeyi yasa boğan ölümünün ardından seçim çalışmalarını durdurma kararı alan Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ile birlikte Şirinyer Pazaryeri önünde eylem kararı aldı. Dün 18: 00'de gerçekleşen eyleme yaklaşık 1000 Bucalı katıldı. Eyleme siyasi bir kimlik olarak katılmadığını belirten Piriştina, "Buraya Berkin Elvan'ın talimatıyla geldim. Gezi Parkı eylemlerinde 'Talimatı ben verdim' diyenlerden hesap sormaya geldim. AKP bir başsağlığı dahi dilemeden seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bilal için Türkiye'de 8 bin polis yerinden edilmiştir. Şimdi ise Berkin için 70 milyon ayakta..Ama şu bilinmelidir ki, Berkin'in ekmeğini Bilal'e yedirmeyeceğiz" diye konuştu. Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı da, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren 8 canın hesabını soracaklarını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen ise, polise Gezi Parkı eylemleri sırasında 'destan yazıyor' denilerek pirim verildiğini hatırlatarak, "Polisin intikam duygusu Başbakan'ın korkusundan geliyor. Şiddet kullandıkça gücünün artacağını zanneden Başbakan'ın gücü azalmıştır. Gezi ile başlayan AKP'nin çöküşünü devam ettirecek, bu iktidardan kurtulacağız" dedi. Eyleme katılanlar daha sonra Alsancak'ta demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarının da katıldığı dev eyleme dahil oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Levent Piriştina, Berkin İçin Alanlardaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement