Leverkusen'de Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

Leverkusen'de Kutlu Doğum Programı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır, Mısır devler kari Dr. Ahmed Naina, İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Almanya'nın Leverkusen kentinde "Efendimizin İzinde" ismiyle düzenlenen kutlu doğum programına yoğun ilgi oldu.

06.03.2016 04:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün,

IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır,

Mısır devler kari Dr. Ahmed Naina,

İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Almanya'nın Leverkusen kentinde "Efendimizin İzinde" ismiyle düzenlenen kutlu doğum programına yoğun ilgi oldu.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatı Köln Bölgesinin Leverkusen Simidt Arena'da düzenlediği programa ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu, Mısır devler kari Dr. Ahmed Naina, sanatçı Umut Mürare ve Beştepe Millet Cami imam hatibi hafız Mehmet Bilir katıldı.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün konuşmasında Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatından örnekler vererek, Hz. Muhammed'in örnek hayatının insanlık aleminin yolunu aydınlattığını söyledi.

"Bugün her zamankinden daha çok Hz. Muhammed (s.a.v) anlamak, onun izinden gitmek, onun sevgisini, onun hoşgörüsünü, onun nezaketini, onun alemleri sevgisine her zamankinden daha çok elbette bugün ihtiyacımız var" şeklinde konuşan Ergün, "O kıyametin koptuğunu görseniz dahi elinizdeki fidanı dikin diyerek çevreyi koruyan, insana hizmet etmek en büyük fazilettir diyen ve cihadı insana hizmet etmek olarak tarif eden, ayrıştırmayı değil bütünleştirmeyi, nefret ettirmeyi değil müjdelemeyi, korkutmayı değil sevdirmeyi, tahrip etmeyi değil iman etmeyi dışlamayı değil kucaklamayı İslamın temeli olarak öğreten alemlerin efendisiydi" dedi.

Batılı ülkelerin mülteci politikaları eleştirildi

Etkinlikte sığınmacıların dramını anlatırken duygulanıp gözleri dolan IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır batılı ülkelerin mülteci politikalarını eleştirip savaştan kaçarken Ege denizinde boğularak can veren çocukları hatırlatarak, deniz muharebelerinde bile bu türlü bir trajedinin yaşanmadığını hatırlatarak, sığınmacılara kapılarını kapatmak isteyen batılı politikacıları eleştirdi.

Hasan Batır, Avrupa ülkelerinin ilk başta şov yapmak için mültecileri bandolarla karşıladığını, sayıları artınca ise ırkçılık fitilinin ateşlenip mülteci kamplarının ateşe verildiğini dile getirerek, "Buna karşın ülkemize üç milyon sığınmacı gelmesine rağmen üstün bir misafirperverlik sergiledik. Yılbaşı eğlencelerinde suç işleyenler anında tespit edilip cezalandırılırken, bin kadar mülteci kampına yapılan saldırının failleri bulunamıyor, otobüsten indirilip hakaret ve tacize uğrayan sığınmacı çocuk ve kadınların durumu düzeltilmiyor, ateşe verilen yüzlerce cami ve derneği kundaklayan kişiler tespit edilemiyor ve cezalandırılmıyor" şeklinde konuştu.

Mısır devler kari Dr. Ahmed Naina'nın etkileyici sesiyle Kuran-ı Kerim'den sureler okuduğu gecenin sonunda ilahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu ile salonu dolduranlar hep bir ağızdan dualar ettiler.

Leverkusen\'de Kutlu Doğum Programı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Leverkusen'de Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement