Leyla Zana: Olaylar Devam Ederse Ölüm Orucuna Yatacağım - Son Dakika
Güncel

Leyla Zana: Olaylar Devam Ederse Ölüm Orucuna Yatacağım

Leyla Zana: Olaylar Devam Ederse Ölüm Orucuna Yatacağım

Hdp Ağrı Milletvekili Leyla Zana, ölümlerin durdurulmaması halinde ölüm orucuna yatacağını beliterek, "Gençler öleceğine biz ölelim. Ölümleri durduramazsak, ben ölüm orucuna yatacağım. Ölümleri seyretmektense, ölümü tercih ederim" dedi.

10.09.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Ağrı Milletvekili Leyla Zana, ölümlerin durdurulmaması halinde ölüm orucuna yatacağını beliterek, "Gençler öleceğine biz ölelim. Ölümleri durduramazsak, ben ölüm orucuna yatacağım. Ölümleri seyretmektense, ölümü tercih ederim" dedi. HDP'li bakan ve eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu HDP heyeti Cizre İlçesi'ne gitmeye çalışırken, HDP'li 6 Milletvekili İdil Belediyesi Kültür Merkezi'nde toplanan yaklaşık 5 bin vatandaş ile Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş öncesi burada konuşan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, ölümlerin durdurulmaması halinde ölüm orucuna yatacağını söyledi. Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından Türk Medyası'nın sözlerini çarpıtmaması için Türkçe de konuşacağını belirten Zana, "Belki Kürdistan tarihinde ilk defa Kürtler bir bütün olarak muhatap alındı. Sayın Öcalan, İmralı'da muhatap alındı. Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz muhatap alındı. Parlementodaki partimiz muhatap alındı. Bunlar çok önemli şeylerdi asla küçümsemiyorum.Ama bunları yaptıkları zaman bir oyalama sürecini de yaşattılar. 'Bugün git, yarın gel. Barıştan benim anladığım budur, senin de anladığın bu olsun' dayatmasıyla karşı karşıya bıraktılar. Biz de ısrarla dedikki; halkımızın beklentileri var. Halkımızın özgürlüğe susamışlığı var. Gençler öleceğine olsun biz ölelim. Bütün taraflara şunu rahatlıkla, nefsimle bir aydır tartışarak şunu iletmek istiyorum; Ölümleri durdurmazsak, buna inanın, ben çünkü sadece bu nefsi ilgilendiren bir durumdur. Ben ölüm orucuna yatacağım. Bunu söylerken tanıyan herkes bilir, söz ağzımdan çıktı mı, kellem gitse arkasında dururum. Ölümleri seyretmektense ölümü tercih ederim. Buzdalabında cesedi kokmasın diye saklanan annenin şahadeti önünde eğilirken bunları söylüyorum; 35 günlük bebeğin Cizre'de kurşunlanarak öldüğünü duyduğum andan itibaren ruhumun öldüğünü hissediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yaklaşık 5 bin kişi, İdil'den Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti. Gurup sık sık "İntikam, Biji Berxwedane Cizir (Yaşasın Cizre dirneşi)", "Apocular burada, PKK halktır halk burada" solaganaları attı. Yaklaşık 2 kilometre yürüdükten sonra İdil İlçesi çıkışında barikat kuran polis, guruba müdahale etti. Havaya ateş eden ve gaz bombaları kullanan güvenlik güçleri, grubu karayolu üzerinden yürütmedi. Yaklaşık 2 bin kişi karayolundan ayrılarak, tarlalardan yürüyerek engeli aştı ve Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Leyla Zana: Olaylar Devam Ederse Ölüm Orucuna Yatacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement