Leyleklere Yuva Yapıyorlar - Son Dakika
Yerel

Leyleklere Yuva Yapıyorlar

Manisa'da leyleklerin yuva kurması için elektrik direklerinin üzerine özel platformlar kurulmaya başlandı.

24.09.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da leyleklerin yuva kurması için elektrik direklerinin üzerine özel platformlar yerleştirilmeye başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Rektörlüğü ve Gediz Elektrik işbirliğiyle yürütülen projenin tanıtım toplantısı Şehzadeler ilçesine bağlı Hamzabeyli mahallesinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, elektrik direkleri üzerinde tellere yakın konumda yuva yapan leyleklerin zaman zaman elektrik kesintilerine neden olduğunu, mevcut yuvaların hayvanlar açısından da risk oluşturduğunu belirtti.

Leyleklerin güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi için başlatılan proje kapsamında direklerde elektrik akımının bulunduğu bölgenin üzerine yuvalar için özel platformlar kurmaya başladıklarını ifade etti.

Manisa'da 161 leylek yuvası tespit ettiklerini, projenin ilk etabında Manisa ve İzmir'de 30'ar adet leylek yuvası yapacaklarını dile getiren Bayrak, şöyle konuştu:

"Bu proje, leyleklerin bundan sonra daha emniyetli bir hayat sürmesi, yavrularını çok daha rahat büyütmeleri için mevcut yuvaların rehabilitasyonudur. Yavrular düşünülerek tasarlanan platformla hem elektrik kesintilerinin önüne geçeceğiz hem de yavruların yuvadan düşerek ölmesinin önüne geçeceğiz. Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz tespitini yaptığımız 161 yuvanın tamamını yapmak."

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise projeye destek verenlere teşekkür ederek bu uygulamanın bir an önce yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Leyleklere Yuva Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement