Lezzet Ustaları Orucu İki Saat Sonra Açıyor - Edirne - Son Dakika
Güncel

Lezzet Ustaları Orucu İki Saat Sonra Açıyor - Edirne

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar Tava ciğer ustası Kemal İmrak'ın açıklaması. Çalışanların mutfak detayı ve iftar yapan vatandaşlardan detaylar.

08.06.2016 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar

Tava ciğer ustası Kemal İmrak'ın açıklaması.

Çalışanların mutfak detayı ve iftar yapan vatandaşlardan detaylar. Adına türküler yakılan Edirne mutfağının asırlık lezzeti tava ciğerinin ustaları ramazan ayında iftarı gecikmeli yapıyor.

Ustalar yoğun ilgi gösterilen tava ciğerini sofralara sunduktan sonra iftarını açıyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında Balkan ülkeleri ve Türkiye'nin diğer illerinden birçok vatandaşın Edirne'ye oruç açmaya geldiğini söyledi.

Yerli, yabancı turistlere en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlatan Dinar, "Edirne orucu en geç açan illerden birisi. Misafirlerimiz top patlamadan önce ciğercileri dolduruyor. Tatlı bir koşuşturmaca sarıyor bizleri. Haliyle açlığımızı unutuyoruz. Tava ciğer ustaları iftar saatinden yaklaşık iki saat sonra oruç bozar, bu bizde bir gelenek oldu artık. Burada iftarını açan misafirlerimiz Mimar Sinan'ın ustalık eseri mimari şaheser Selimiye Camii'nde teravih namazını kılmaya gidiyor." diye konuştu.

Ramazan ayına özel Osmanlı menüsü hazırladıklarını ifade eden Dinar, tava ciğerin yanına çorba, salata ve Osmanlı şerbeti ikram ettiklerini kaydetti.

Tava ciğeri ustası Kemal İmrak ise 35 yıldır tavanın başında ciğer pişirdiğini belirtti. Ramazan ayında personelin misafirleri doyurduktan sonra oruç açtığını dile getiren İmrak, "Ciğeri gelen misafirlerimize yedirdiğimiz zaman yaptığımız iftardan daha çok tat alıyoruz. Ciğerimizin ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış vaziyette. Ramazan ayında Batı Trakya'dan iftar yapmaya gelenler oluyor." şeklinde konuştu.

Lezzet Ustaları Orucu İki Saat Sonra Açıyor - Edirne
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lezzet Ustaları Orucu İki Saat Sonra Açıyor - Edirne - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement