Lezzet Yarışması Sona Erdi - Son Dakika
Yaşam

Lezzet Yarışması Sona Erdi

Lezzet Yarışması Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması sona erdi.

20.04.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması sona erdi.

Katılımcılara sertifikalarını Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı verdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen 44'ü jüri, 140'ı şef olmak üzere 270 katılımcıdan oluşan yemek yarışması Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yapıldı. Diyarbakır'ın tanıtılmasına ve turizmine katkı sunacak olan ve iki gün süren yarışmada farklı lezzetlerin tadına varıldı. Katılımcılar ilk günün ardından Sanatçı Rojda'nın Anfi Tiyatro'da verdiği konserle yorgunluklarını attı. İkinci gün ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat anlı ve Gültan Kışanak tarafından ödüllendirildi. Anlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak bu yarışmanın devamı için maddi ve manevi üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyleyerek, "Kentimizin tanıtılmasında, hem ortak kültürümüzün hem damak zevkimizin tanınmasında son derece önemli etkinlikler bunlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da iki gündür Diyarbakır'da Türkiye'nin dört bir yanından gelen mesleğinin ustası olan şeflerin son derece önemli bir yarışmayı yürüttüklerini belirterek, çalışmada emeği geçenleri kutladı. Kışanak, "Diyarbakır'da yaptığımız en lezzetli etkinlik bu oldu. Son derece güzel, sağlıklı ve lezzetli yemeklerin tadına baktık. Tadı damağımızda kaldı" şeklinde konuştu.

Daha büyük, daha güçlü organizasyonlarla önümüzdeki yıllarda da bu etkinliği devam ettireceklerini belirten Kışanak, "Diyarbakır zaten zengin mutfağı olan son derece tarihi derinlikleri olan bir kentti. Bu yarışmayla daha da zenginleşecek. Farklı lezzetleri bir arada tatmış olacağız. Elinize sağlık" dedi.

Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş de Diyarbakır'da çok farklı ve kaliteli ürünleri ortaya çıkardıklarını, kendileri için çok iyi bir deneyim olduğunu söyledi. Gümüş, "Bütün şef arkadaşlarımızın ortak görüşü bu. Riske girilmeyecek ürünler bu mutfakta yapıldı. Bunun bir kitap haline getirilmesi çok önemli. Bu lezzetleri daha modern, daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Desteğiniz için teşekkürler" diye konuştu.

Daha sonra Kışanak ve Anlı yarışmacılara katılım belgesi, dereceye girenlere ise madalyalarını verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Lezzet Yarışması Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement