Manisa'da Lezzetler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Lezzetler Yarıştı

Manisa\'da Lezzetler Yarıştı

Manisa 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, bu yıl 15.si düzenlenen geleneksel yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

26.04.2014 20:35  Güncelleme: 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa 474'üncü Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, bu yıl 15'incisi düzenlenen geleneksel yemek yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Zeytinyağlı yemekler, etli yemekler, hamur işi ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışmada toplam 65 ayrı lezzet yarıştı. Yemekleri tek tek değerlendiren her kategoriden 4'er olmak üzere toplam 16 jürinin imdadına ise maden suları yetişti.

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası ve Manisa Uluslarası Mesir Festivali Komitesi işbirliğiyle tarihi Yeni Han'daki yarıymayı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve çok sayıda davetli katıldı. Televizyonlardaki yemek programlarıın ünlü ustalarından 'Özgür Şef' olarak tanınan Özgür Özkan da yarışmaya katılarak, destek verdi.

Festival kapsamında böyle güzel bir coşkuyu yaşadıklarını kaydeden MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçmişimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek, 'Geçmişimize sahip çıkmamız lazım ki gençlerimize, çocuklarımıza taşıyabilelim. Manisa, mesir macununu nasıl 474. yıla taşıyorsa ve tanıtımı noktasında bu icraatları yapıyorsa, kültürümüzün bu manevi noktasında yemeklerimizin de geleceğe taşınması gerekirö diye konuştu.

Her akşam bir ailenin evinde yemek ziyafeti verildiğini vurgulayan Vali Savaş, ise 'Başka toplumlar ancak çok önemli vesilelerle mutfaklarında yaptıklarını sunarken, sizler her akşam sunuyorsunuz. Bu tür yarışmalarda yemek kültürlerimiz kaynaşıyorö dedi.

LEZZETİ TUTTURDULAR ALTINI KAPTILAR

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. Her kategoride 4'er jüri üyesi olmak üzere 16 jüri zeytinyağlı, etli, tatlı ve hamur işlerinin tadına baktı. Bol bol soda içen jüri, birbirinden güzel yemekleri seçmekte zorlandı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, zeytinyağlılarda, 'Fasulye Dizmesi'yle Gülseren Baydar birinci olurken, 'Kalem Yaprak Sarması'yla Fadik Zengin ikinci ve 'Enginar' ile Nur Eroğlu üçüncü oldu. Etli yemeklerde ise 'çömlekte zerçübeli tandır' yemeğiyle Reyhan Kurnaz birinci, 'şevketi bostan' ile Seval Karipçin ikinci, 'soğan yahnisiyle' Gülay Akbulut ise üçüncülüğü elde etti. Hamur işlerinde ise Neval Gazelci, 'mantı' ile birinciliği kimseye kaptırmadı. Gazelci'yi 'Manisa mantısı'yla ikinci olan Nurhan Keder ve 'Kozan mantısı'yla üçüncü Döndü Eryılmaz izledi.

Tatlı kategorisinde ise sırasıyla ilk üçü 'sultan pastası'yla Halenur Özgürler, 'şehzade kavuğu'yla Zeynep Nur Tekenli ve 'irmikli prenses tatlısı'yla Emine Teke paylaştı.

Her kategoride birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere ise çeyrek Cumhuriyet altını hediye edildi. Yemek yarışmasının bitiminde kalan yemekler, davetliler ikram edildi.

Etkinlikte, Özgür Şef de Vali Savaş ve protokol üyeleriyle birlikte yemek yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Lezzetler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement