Lg "En İyi Ekrana Sahip" Tv'lerini Tanıtacak - Son Dakika
Teknoloji

Lg "En İyi Ekrana Sahip" Tv'lerini Tanıtacak

Lg "En İyi Ekrana Sahip" Tv\'lerini Tanıtacak

LG ve diğer üreticilerin yeni TV'leri oldukça dikkat çekici.

18.12.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Güney Koreli şirket yeni 55 ve 65 inç UHD TV'lerini çıkarmaya hazırlanıyor. 6 Ocak'ta Las Vegas'ta gerçekleşecek olan CES 2015'te yeni TV'lerini gösterecek. Aslında bunlar bilinen kısımlar. Madalyonun diğer tarafı var. LG'nin yeni TV'leri geniş görüntüleme açısı ve yüksek renk doğruluğuna sahip. Mevcut LCD TV'lere kıyasla %30'dan daha fazla geniş renk aralığını oluşturabilme yetenekleri var. Bahsettiğimiz özelliklerle birlikte bu TV'ler belki de şu zamana kadarki "En iyi ekrana sahip" TV'ler. Bunun sebebi ise Quantum Dot teknolojisi. Haziran ayında Kore medyasında çıkan raporlarda Samsung ve LG'nin Quantum Dot teknolojisine odaklandığı, yılın 2. yarısından itibaren seri üretim planları yaptığı belirtilmişti.


Quantum Dot, CRT (Cathode Ray Tube) ve LCD (Liquid Crystal Display) teknolojisine göre daha farklı. Ama OLED (Organic Light Emitting Diode) teknolojisine benziyor. Yüksek parlaklık seviyesi ve renk çeşitliliği konusunda öne çıkıyor. DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketleri Quantum Dot'u şu anda "En başarılı ekran teknolojisi" olarak gösteriliyor.


LG dışında diğer bomba Samsung'tan gelecek. Samsung, Quantum Dot kullanan kavisli ekranlı TV'sini tanıtabilir. Aynı şekilde diğer TV üreticileri Sony veya Çinli Haier da CES 2015'te yeni TV modellerini görücüye çıkaracak.


2014'te televizyon pazarına kavisli ekranlar damga vurmuştu. 2015'le birlikte Quantum Dot TV'lerde yaygın olarak kullanılacak. Amazon Kindle Fire HDX 7'de de Quantum Dot var, diğer üreticilerin yeni telefon veya tabletlerinde de Quantum Dot teknolojisini kullanması şaşırtıcı olmaz.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Lg 'En İyi Ekrana Sahip' Tv'lerini Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement