Libya'da Daeş ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Libya'da Daeş ile Mücadele

Libya'nın doğusundaki silahlı birliklerin çatı oluşumu Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi ile terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda Şura Konseyi'nden 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

30.07.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın doğusundaki silahlı birliklerin çatı oluşumu Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi ile terör örgütü DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda Şura Konseyi'nden 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi kaynakları, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgeleri geri almak için önceki gün "Nehrevan" adı altında başlattıkları operasyonda DAEŞ ile çatışmaların sürdüğünü açıkladı.

Alınan bilgiye göre konseyin, dün 6, bugün ise 5 üyesini kaybettiği belirtildi. DAEŞ'in verdiği kayıplara ilişkin ise bilgi verilmedi.

Libya ordusuyla mücadele etmek için 12 Aralık 2014'te kurulan Derne ve Çevresi Mücahitleri Şura Konseyi, Haziran'da DAEŞ'e karşı savaş açtığını ilan etmişti.

Muammer Kaddafi rejimine karşı, 17 Şubat 2011'de yapılan devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmiş ancak bu ülkeyi iç savaşa sürüklemişti.

Olayların ardından bazı milletvekillerinin "Temsilciler Meclisi" adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre ve Trablus hükümetinin desteklediği Fecr-i Libya ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu Koalisyonu" arasındaki çatışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Daeş ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement