Libya'da Mahsur Kalan İşçilerin Ailesi Endişeli - Son Dakika
Güncel

Libya'da Mahsur Kalan İşçilerin Ailesi Endişeli

Libya\'da Mahsur Kalan İşçilerin Ailesi Endişeli

Libya’da Gat Havalimanı’nda mahsur kalan 457 Türk’ten Tokatlı kaynak işçisi Emin Şenel’in hayatından ailesi endişe duyuyor.

27.09.2014 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'da Gat Havalimanı'nda mahsur kalan 457 Türk'ten Tokatlı kaynak işçisi Emin Şenel'in hayatından ailesi endişe duyuyor.

Libya'da silahlı gruplar arasında devam eden çatışma nedeniyle Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkan 457 işçinin Gat Havaalanı'nda mahsur kaldığı ileri sürüldü. Yaklaşık 5 gündür havaalanında kapana kısıldıkları iddia edilen işçilerin aileleri sadece mesaj yolu ile yakınları ile haberleşebiliyor. Tokatlı 49 yaşındaki kaynak işçisi Emin Şenel'in oğlu Engün Şenel, babasının 1,5 aydır Libya'da olduğunu kaydetti. Libya'daki çatışmalar nedeni ile işçilerin Türkiye'ye dönmek için havaalanına geçtiğini ve burada kapana kısılmış gibi beklediğini ifade eden Şenel, "Babam Libya'ya santral yapım aşamasında boru kaynak işçisi olarak gitti. Kendisi ile telefonla görüşemedik, sadece mesaj yolu ile görüşebiliyoruz. Bizlere çatışma çıktığını ve bu nedenle Türkiye'ye dönmek için havaalanına götürüldüklerini söyledi. Yiyecek ekmeklerinin dahi kalmadığını, can güvenliklerinin olmadığını, 457 kişiyi 3 kişilik yerel güvenlik güçlerinin koruduğunu belirtti. Endişe yaşıyoruz. Biran önce babamla birlikte işçilerin kurtarılmasını bekliyoruz" dedi.

Şenel, devlet yetkililerinden yardım isteyerek, "Şirket yetkilisinin bizde söylediği Gat'a uçak indiremediklerini, başka şehre geçeceklerini söyledi. Şantiye geriye götüreceklerdi ama hala Gat şehrinde çatışmanın ortasındalar diye biliyoruz. Biran önce babam ve oradaki vatandaşların kurtarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Şenel, babasından gelen son gelen telefon mesajlarını şu şekilde dile getirdi: "Biz burada 400 kişiyiz, 10 gündür yollardayız. Şu anda çalıştığımız yerden 400 kilometre uzaktayız. Kullanılmayan bir havaalanında yerlerde yatıyorum. Küçük bir köy var, orada da kimse kalmadı. Hastalanan arkadaşlar var. Doktor yok, ilaç yok."

Kardeşinin hayatından endişe duyduğunu ifade eden Ali Şenel ise resmi makamlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Şenel, havaalanında mahsur kalan 457 kişinin can güvenliğinin olmadığını öğrendiklerini ileri sürerek, "Devletimizden anlayış ve ilgi bekliyoruz. Biran önce çare bulunmasını, hiçbir insanının ölmemesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Libya'da Mahsur Kalan İşçilerin Ailesi Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, ilçe kaymakamları ve kolluk amirleri de yer aldı. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenlik personeli huzurlu bir ortam sağlamak için görev yapacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement