Libya'da Mahsur Kalan Tokatlı İşçinin Ailesi Endişeli - Son Dakika
Güncel

Libya'da Mahsur Kalan Tokatlı İşçinin Ailesi Endişeli

Libya\'da Mahsur Kalan Tokatlı İşçinin Ailesi Endişeli

Libya'da mahsur kalan Türk işçilerden Tokatlı 49 yaşındaki Emin Şenel'in ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.

27.09.2014 16:34  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya Trablus Havalimanı'nda ordu ile İslamcıların ateşi arasında yaşanan çatışma nedeniyle mahsur kalan 457 Türk işçiden Tokatlı 49 yaşındaki Emin Şenel'in ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.

Tokat'ta yaşayan evli ve 2 çocuk babası kaynak ustası Emin Şenel, yaklaşık 1.5 ay önce burada bulunan özel bir Türk şirketinde çalışmak üzere Libya'ya gitti. Ancak bu ülkede ordu ile İslamcılar arasında yaşanan silahlı çatışma sonrası aralarında Emin Şenel'in de bulunduğu 457 işçi, Cezayir sınırına doğru yola çıktıktan sonra Trablus Havaalanı'nda mahsur kaldı. Havaalanında 6 gündür mahsur kalan işçilerin, yiyecek ve içecek sıkıntısı yaşadıkları ve silah seslerinin arasında hayatta kalmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Mahsur kalan işçilerden Emin Şenel, Tokat'ta yaşayan ailesine bugün, 'Biz burada 400 kişiyiz. 10 gündür yoldayız. Şu anda çalıştığımız yerden 400 kilometre uzaktayız. Kullanılmayan bir havaalanındayım, yerlerde yatıyorum. Küçük bir köy var yakında, orada hiçbir şey kalmadı. Hastalanan arkadaşlarımız var doktor yok, ilaç yok. Şirket buradan bizi çıkartmıyor. Sürekli dolaştırıyor, güvenlik hiç yok şansa başıboş kaldık yazılı mesaj attı.

CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ

Emin Şenel'in oğlu 29 yaşındaki Engin Şenel, babası ile gittiğinden bu yana telefonda görüşemediklerini, internet üzerinden ve telefon ile mesajla irtibat kurduklarını söyledi. Geçtiğimiz pazartesi günü bize 'Burada çatışma çıktı, bizi buradan Türkiye'ye transfer etmek için havaalanına götürecekler. Ben sonra müsait oldukça yazarım' diye mesaj attı. Ondan sonra dün kendisinden haber alabildik. Tabi bu sürede şirket ile telefonla irtibata geçtik. Şirket bizi sürekli 'sağlık durumları iyi, kendileri rahat, her şey kontrolümüz altında, bugün yarın gelecek, saat 4'de uçağımız kalkacak' diye oyaladılar. Dün gece attığı mesajında oradaki şartları söyledi. Yiyecek ekmeklerinin, içecek sularının olmadığını, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu ve çatışmaların yakında sürdüğünü, aşiretler tarafından rehin alınma korkusu içerisinde olduklarını, uçağın havaalanına inmediğini bildirdi dedi. Babasının can güvenliğinden endişe duyduklarını söyleyen Şenel, bir an önce Türkiye'ye dönmesi için yetkililerden yardım beklediklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Libya'da Mahsur Kalan Tokatlı İşçinin Ailesi Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement