Libya'daki Ateşkes Çabaları - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Ateşkes Çabaları

Libya'da Tuaregler'in, ulusal diyaloğa fırsat tanınması için ateşkes ilan ettiği öğrenildi.

21.01.2015 19:59  Güncelleme: 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'da Tuaregler'in, ulusal diyaloğa fırsat tanınması için ateşkes ilan ettiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Ubari kentinde bir araya gelen Tuareg temsilcileri, yaptıkları yazılı açıklamada, Libya'daki Tuaregler'in, BM'nin gözetiminde Cenevre'de yürütülen ulusal diyaloğu desteklediği belirtildi. Kabilenin, diyalog için ateşkes ilan ettiği aktarılan açıklamada ayrıca tarafların siyasi görüşlerinin yakınlaşması için diyaloğun ülke topraklarında gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Tuareglerin önde gelenlerinden Matiko Nino da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ateşkes kararı BM'nin çağrısı üzerine alındı. Et-Tebu aşiretindeki kardeşlerimizden de aynı Tuaregler gibi ateşkese katılmalarını istiyorum" dedi.

Nino, kapsamlı çözüm için çatışan bütün tarafların diyaloğa katılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, uluslararası heyetin belirlediği diyalog şartlarına da uyulması gerektiğine dikkati çekti.

Libya Şafağı (Fecr-i Libya) ve ona bağlı Gündoğumu Operasyonu güçleri, "barışçıl çözüme fırsat tanımak" için 16 Ocak'ta tek taraflı ateşkes ilan etmişti.

Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, Mayıs 2014'te emekli General Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla hareket eden Trablus merkezi yönetimince engellenmişti. Olayların ardından bazı milletvekillerinin Temsilciler Meclisi adı altında Tobruk kentinde çalışmalara başlamasıyla iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı Koalisyonu ile Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Ateşkes Çabaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement