Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya Ateşkes Çağrısı Yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki tüm taraflara BM'nin çabalarına destek vererek bir an önce ateşkes sağlamaları çağrısında bulundu.

24.08.2014 16:32  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki tüm taraflara BM'nin çabalarına destek vererek bir an önce ateşkes sağlamaları ve anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi çağrısı yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, başta Trablus ve Bingazi olmak üzere Libya'da devam eden çatışmaların endişe ile izlendiği belirtildi.

Libya'daki çatışmalarda sivillerin hayatını kaybetmesi ve yaralanmaları ile Libya altyapısının tahrip edilmesi ve insani bir krizin başlamasından üzüntü duyulduğu bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bingazi, Derne ve son olarak Trablus civarında düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda can kaybı meydana gelmesi ayrıca üzücüdür. Söz konusu hava saldırılarını gerçekleştiren askeri uçakların kimliğinin kesin olarak bilinememesi de ciddi bir endişe kaynağı teşkil etmektedir.

Kardeş Libya'da tüm taraflara BM'nin çabalarına destek vererek bir an önce ateşkes sağlamaları çağrısında bulunuyor; anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Şiddet olaylarını, sivillerin hedef alınmasını ve söz konusu hava saldırılarını kınıyoruz. Libya'daki sorunların çözümünün dış müdahalelerle değil, kardeş Libya halkının kendi iradesiyle mümkün olabileceğini vurguluyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement