Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Çatışmalar

ABD Trablus Büyükelçiliği'nin, Fecr i Libya Kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu bildirildi.

31.08.2014 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'nın başkenti Trablus'taki ABD Büyükelçiliği'nin, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplardan oluşan Fecr-i Libya Kuvvetlerinin kontrolü altında olduğu bildirildi.

Libya Dışişleri Bakanı Vekili Said Esved, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fecr-i Libya Kuvvetleri, geçen hafta El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile girdiği şiddetli çatışmanın ardından, ABD'nin geçen ay çalışanlarını tahliye ettiği Trablus Büyükelçiliğini ele geçirdi. Büyükelçilik, geçen haftadan bu yana Fecr-i Libya'nın kontrolü altında" dedi.

Libya Devrimci Operasyonlar Odası öncülüğünde "Fecr-i Libya Kuvvetleri" adı altında birleşen Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplar, Zintan merkezli El-Ka'ka ve Es-Savaik grupları ile çatışıyor.

Libya'da 17 Şubat 2011'de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden söz konusu silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD'nin de arasında bulunduğu bazı ülkeler, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement