Libya'daki Türk İşçiler, Türkiye'ye Dönmeye Başladı - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Türk İşçiler, Türkiye'ye Dönmeye Başladı

Libya\'daki Türk İşçiler, Türkiye\'ye Dönmeye Başladı

Libya'da bulunan Türk işçiler, darbe girişiminde bulunan Halife Hafter'e bağlı birliklerin “Ülkeden ayrılın” çağrısı ardından Türkiye’ye dönmeye başladı.

24.06.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya’daki bir inşaat firmasına bağlık 260 işçi, uçakla Türkiye’ye döndü.Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler, Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusundan ayrılmaları için 48 saat süre verdiklerini duyurmuştu. Çağrının ardından bölgede iş yapan Türk şirketler de çalışanlarını tahliye etmek için harekete geçti. Libya’da iş yapan bir inşaat firması, ilk etapta 260 çalışanını İstanbul’a getirdi.

Misurata Havaalanı’nda toplanan 420 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları uçağı ile gelmeye başladı. İlk uçakla 260 çalışan getirilirken, kalan yolcular ise ikinci uçakla yola çıkacağı belirtildi. Atatürk Havalimanı’na iner inmez ailelerini arayan işçiler, telefonla hasret giderdi.

Türk işçilerden Tezcan Arat, “Libya'da olaylar olduğu için geldik. Bizim bulunduğumuz bölgede tehlike olmadığından, ne olur ne olmaz emniyet amaçlı geldik” dedi.

Yakup Menteş ise çalıştığı firmanın yetkililerine teşekkür ederek, “Bizim hiçbirimizin burnu kanamadan bizi sağ selamet yurdumuza kavuşturdu. Hepsine teşekkür ediyorum. Bizim bulunduğumuz bölgede bir şey yoktu. Kendi aralarında çatışma vardı. Dışarıya çıkmamızda bir yasak yoktu. Darbeci general ‘48 saat içerisinde Türk vatandaşı terk etsin’ dedi. Bizim başımızdakilerde bizim can güvenliğimizi tehlikeye atmamak için bizi getirdiler” diye konuştu.

Zeki Kuş isimli işçi ise Sirte’de enerji santrali işi yaptıklarını anlatarak, “Oradan bir kere izine geldik geri döndük. Önceden de ayda bir kere dışarıya çıkıyorduk. Bazı günler çıktığımızda şehrin ortasında yanmış arabalar görüyorduk. Sirte'de önceden çok büyük olaylar oldu. Bizde bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.Libya’da herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Orhan Küçük ise “Sıkıntı bize gelene kadar biz ayrılmış olduk. Biz son 2-3 aydır çarşıya çıkamıyorduk. Ama kaçak çıkanlar sıkıntıları gördüler. Bizim başımıza bir şey gelmedi” şeklinde konuştu.

TUNCER CENGİZ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Libya'daki Türk İşçiler, Türkiye'ye Dönmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement