Libya'dan Ulusal Diyalog Talebi - Son Dakika
Güncel

Libya'dan Ulusal Diyalog Talebi

Libya, Arap Birliği'nden, BM ile koordinasyon içerisinde, ülkede demokratik dönüşüm ve ulusal uzlaşının sağlanması için diyalog başlatılmasını istedi.

10.04.2014 19:17  Güncelleme: 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya, Arap Birliği'nden, Birleşmiş Milletler (BM) ile koordinasyon içerisinde ülkede demokratik dönüşüm ve ulusal uzlaşının sağlanması için diyalog başlatılmasını talep etti.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, basına yaptığı açıklamada, "Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz, Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ile bir araya geldi. Abdulaziz görüşmede Arabi'ye, ülkesinin, Arap Birliği'nin gözetiminde ve BM ile koordinasyon içerisinde diyalog başlatılması talebini iletti" dedi.

Arabi-Abdulaziz görüşmesinde, Arap Birliği'nin konuya ilişkin yapabileceği yardımların tartışıldığını belirten Hilli ayrıca, Libya halkı arasında kapsamlı diyaloğun desteklenmesi yönünde görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Hilli, Arap Birliği'nin Libya'da güvenlik ve istikrarın sağlanması, devlet kurumlarının yeniden yapılandırılması konusunda istekli olduğunu sözlerine ekledi. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'dan Ulusal Diyalog Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement