Libya Genelkurmay Başkanı Nazuri'nin Mısır Temasları - Son Dakika
Güncel

Libya Genelkurmay Başkanı Nazuri'nin Mısır Temasları

Nazuri ile Mısırlı mevkidaşı Hicazi arasındaki görüşmede, askeri ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındı.

27.08.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'ı ziyaret eden Libya Genelkurmay Başkanı Abdurrezzak en-Nazuri, Mısırlı mevkidaşı Mahmud Hicazi ile bir araya geldi.

Mısır Ordu Söcüsü Muhammed Semir Ganim, yaptığı yazılı açıklamada, başkent Kahire'de gerçekleşen görüşmede iki ülke orduları arasındaki işbirliğini artırma yollarının ele alındığını belirtti.

Görüşmenin, "Libya içindeki sürtüşmeyi giderme çabalarının bir parçası çerçevesinde gerçekleştiğini" ifade eden Ganim, yaşanan son gelişmeler ışığında bölgesel ve yerel alanda gerçekleşen olayların masaya yatırıldığını aktardı.

Ganim, toplantıda ayrıca çeşitli alanlarda iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri ilişkilerin güçlendirilmesi ve desteklenmesinin tartışıldığını da kaydetti.

ABD basınında çıkan bazı haberlerde, "Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), ABD'nin bilgisi dışında, Libya'daki silahlı grupları hedef aldığı" öne sürülmüş, ABD Dışişleri Bakanlığı da bu ülkelerin Libya'da silahlı gruplara yönelik hava saldırıları düzenlediği yönündeki haberleri doğrulamıştı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri de önceki gün, Nazuri, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Ukeyla İsa ve Dışişleri Bakanı Muhammed Abdulaziz'yle Kahire'de ortak basın toplantısı düzenlemiş ve ülkesinin, Libya'da askeri operasyona katıldığı iddialarını yalanlamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya Genelkurmay Başkanı Nazuri'nin Mısır Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement