Libya Sorununa Çözüm Arayışları - Son Dakika
Güncel

Libya Sorununa Çözüm Arayışları

Libya Sorununa Çözüm Arayışları

Tunus hükümeti, Libya sorununa çözüm için yoğun diplomatik çalışmalar yürütüyor.

14.02.2017 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus hükümeti, Libya sorununa çözüm için yoğun diplomatik çalışmalar yürütüyor.

Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi, ülkesinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, "Birkaç gün içinde Tunus, Cezayir ve Mısır dışişleri bakanları Libya sorunu için Tunus'ta toplanacak." dedi.

Cihinavi, Kobler ile görüşmesine ilişkin "Kobler ile BM'nin konumunu tam olarak anlamak üzere önemli bir görüşme yaptım. BM Libya'ya yeni bir özel temsilci atamayı düşünüyor." diye konuştu.

Ülkesinin Libya'nın birliği ve istikrarında kararlı tüm Libyalıları çağırmayı hedeflediğini belirten Cihinavi, "Sorunun çözümü hedefiyle çok sayıda Libyalı daha önceden Tunus'a geldi, başka şahsiyetler de gelecek." ifadesini kullandı.

Bu arada BM Libya Özel Temsilcisi Kobler, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, Tunus'un bölge ve Libya'ya ilişkin girişiminden oldukça memnun olduğunu kaydetti.

Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi'nin de konuya ilişkin yürüttüğü diplomatik çabalar bazen ülke içindeki muhalefetin "Paralel diplomasi" şeklindeki eleştirilere neden oluyor.

Tunus ile eş zamanlı olarak Mısır da benzeri girişimlerde bulunuyor. Bugün Kahire'de temaslarda bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Faiz es-Serrac'ın Tobruk Hükümeti'nin Savunma Bakanı olarak tayin ettiği Halife Hafter ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya Sorununa Çözüm Arayışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement