Lice'de Kadınlar Şiddeti Tartıştı - Son Dakika
Güncel

Lice'de Kadınlar Şiddeti Tartıştı

Lice\'de Kadınlar Şiddeti Tartıştı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde belediye bünyesinde faaliyet yürüten Nujiyan Kadın Merkezi kadınlara yönelik eğitim başlattı.

09.10.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kadınlara dönük çalışmalar sürüyor. Lice Belediyesi Nujiyan Kadın Merkezi, kadın örgütlüğünü ve cins bilinci oluşturmak amacıyla ilçedeki kadınlara ''Toplumda Kadın Şiddeti'' konulu eğitim verdi.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Nujiyan Kadın Merkezi Sorumlusu Yüksel Çaytaş, kadınların evde ve toplumda gördüğü şiddetin bireysellikten çıkıp toplumsal bir sorun haline geldiğini belirterek, "Toplumda yaşanan her türlü baskı ve şiddet en çok kadınları etkiliyor. 5 bin yıllık eril zihniyeti karşısında özgür kadın mücadelesi oluşturmak bizim temel amacımızdır" diye konuştu.

Kadınların toplumda uğradığı şiddete değinen Lice Belediyesi Eşbaşkanı Rezan Zuğurli ise, "Kadının toplumda yaşadığı şiddeti, taciz ve tecavüzü saklamadan herkese anlatmalıyız. Devletin, eril zihniyetle birlikte kadını köleleştirilmesine izin vermemeliyiz, gittiğimiz her yerde kadınları bilinçlendirmeliyiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Lice'de Kadınlar Şiddeti Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement