Lice'de Kürtçe Eğitim Vereceği İddia Edilen Okul - Son Dakika
Yerel

Lice'de Kürtçe Eğitim Vereceği İddia Edilen Okul

Lice\'de Kürtçe Eğitim Vereceği İddia Edilen Okul

Diyarbakır Valiliğince Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde Kürtçe eğitim verileceği iddia edilen binada yapılan incelemede okula ait herhangi bir emareye rastlanmadığı bildirildi.

12.09.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliğince, Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde Kürtçe eğitim verileceği iddia edilen binada yapılan incelemede, okula ait herhangi bir emareye rastlanmadığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün birçok gazetede Lice ilçesinin Yalaza köyünde Kürtçe eğitimin verileceği bir okul yapıldığı iddialarına yer verildiği kaydedildi.

Yalaza köyünde dün normal devriye görevi yapan jandarma kolluk kuvvetleri tarafından Kürtçe eğitimin verileceği iddia edilen binada inceleme yapıldığı belirtilen açıklamada, inceleme sonucunda binada herhangi bir okula ait emareye rastlanmadığı vurgulandı.

İnşaatı devam eden 4 katlı bir bina olduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde Kürtçe eğitim verileceği iddia edilen binanın ruhsatıyla ilgili inceleme yapmaları için konu Lice Kaymakamlığı ve Lice Belediyesine duyurulmuştur" denildi.

Açıklamada, terörün bitme aşamasına geldiği belirtilerek, şunlara yer verildi:

"Çözüm sürecinin kararlılıkla sürdürüldüğü bu dönemde toplumsal huzur ve barışı baltalayacak bu tür asılsız haberlerin sadece terörün devam etmesinden medet uman derin yapıların ekmeğine yağ süreceği aşikardır. Bölgedeki bu huzur ortamında yapılan bu tür haberlerin bölge halkı tarafından da manidar bulunmakta ve reddedilmektedir."

Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde dün Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen okulla ilgili tespit çalışması yapan kaymakamlık ve tapu müdürlüğü görevlilerinin güvenliğini sağlayan jandarma ekiplerine terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açılmış, jandarma ekipleri de taciz ateşine karşılık vermişti. Olaylar esnasında isabet alan güvenlik güçlerine ait 12 araçta hasar meydana gelmişti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Kürtçe Eğitim Vereceği İddia Edilen Okul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement