Diyarbakır Lice'de Lpg Yüklü Tanker Patladı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Lice'de Lpg Yüklü Tanker Patladı

Diyarbakır Lice\'de Lpg Yüklü Tanker Patladı

Diyarbakır Lice'de devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu yangın çıktı.

22.07.2014 05:52  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen ve 66 kişinin yaralanmasına neden olan yangının görgü tanıkları yaşadıklarını anlattı.

Diyarbakır- Bingöl karayolunun 90'ncı kilometresinde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen patlama esnasında alev alarak, kullanılmaz hale gelen yolcu otobüsünden yara almadan kurtulan Müslüm Görmüş, AA muhabirine, olay yerine yaklaşık 300 metre mesafede bulunan otobüste seyahat ettiğini söyledi.

Otobüs şoförünün hızı sayesinde hayatta kaldıklarını dile getiren Görmüş, patlamadan önce bulundukları otobüsün içinde yoğun gaz kokusu aldıklarını belirtti.

Aracı durduran şoförün kapıları açarak yolcuları tahliye etmeye başladığını kaydeden Görmüş, şunları söyledi:

"Önümüzde seyreden başka bir yolcu otobüsü vardı. İçeride yoğun bir gaz kokusu oluştu. Aracı durduran şoför kapıları açarak yolcuları tahliye etti. Otobüsten inerek korku içinde geriye doğru koşmaya başladığımız sırada şiddetli bir patlama sesi duyduk. Hemen ardından üzerimizden bir alev topu geçti. Kendimi yere atarak bekledim. Yanımdan kaçarak uzaklaşan insanların elbiselerinin yandığını gördüm. Bizim önümüzdeki otobüste bulunan yolcuların kıyafetleri neredeyse tamamen yanmıştı."

Görgü tanığı Haluk Doster da patlamayı, olayın yaşandığı bölgeden 15 kilometre uzaklıktaki vatandaşların deprem etkisi şeklinde hissettiğini söyledi.

Gökyüzünde büyük bir kıvılcımın olduğunu gördükten sonra aracıyla olay bölgesine gittiğini anlatan Doster, şöyle dedi:

"Köylülerden önce olay yerine ilk ben yetiştim. 4 aracın yandığını gördüm. Yaralıların hepsi yandıkları için çıplak haldeydi. Bazı yaralılar olası bir patlamanın endişesiyle çıplak halde dağa kaçıyorlardı. Her yerden telefon sesleri geliyordu. Korkunç bir durum söz konusuydu. Olay yeri adete cehennem gibiydi."

Tanker şoförünün sızıntıyı farkedince karşı yönden gelen araçları uyardığını belirten Doster, otobüsteki yolcuların araçtan inmeye başladığı sırada patlamanın yaşandığını söyledi.

Doster, olay yerinden 3 yaralıyı kamyonetle Lice Devlet Hastanesine götürdüklerini kaydetti.

Kışanak ve Anlı yaralıları ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisine getirilen yaralıları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kışanak, yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Umarım can kaybı yaşanmadan bu kazayı, faciayı atlatabiliriz. Acilen yapılması gerekenler hızlı bir şekilde özellikle yanık ünitesi olan çevre illerdeki hastanelerde yer açılması ve çok hızlı bir şekilde uygun koşullarda sevklerin gerçekleşmesidir" dedi.

Anlı da 20'yi aşkın yaralının durumunun ağır olduğunu belirterek, bunların Adana'ya sevk edilmesi gerektiğini vurguladı.

Soğutma çalışmaları tamamlandı

Lice ilçesinde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu meydana gelen patlama esnasında alev alan yoldan geçen 2 yolcu otobüsü ve bazı araçların soğutma işlemi tamamlandı.

Kapanan Diyarbakır-Bingöl karayolunda trafik, soğutma işleminin ardından kontrollü sağlanmaya başlandı.

Yaralıların tedavisi sürüyor

Bu arada olayda yaralanan ve aralarında hayati tehlikesi olanlarında bulunduğu 66 yaralının tedavisi Diyarbakır başta olmak üzere Bingöl, Batman ve Şanlıurfa'da sürüyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Lice'de Lpg Yüklü Tanker Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement