Lice'de Yaşanan Gelişmeler - Son Dakika
Yerel

Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Lice\'de Yaşanan Gelişmeler

Diyarbakır'da, Lice'deki olayları bahane ederek yürümek isteyen ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi.

09.06.2014 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Lice'deki olayları bahane ederek yürümek isteyen, uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti.

BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Sur Belediye Başkanı Seyit Narin'in de bulunduğu grup, BDP Bağlar İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Polis, Dörtyol mevkisine doğru yürümek isteyen gruptaki yüzü maskeli bazı kişilerin yasa dışı materyal taşıdığını belirterek, yürüyüşe izin vermedi.

Polis, yüzü maskeli kişilerin gruptan ayrılmaması durumunda müdahalede bulunacakları uyarısında bulundu. Bunun üzerine BDP İl Başkanı Zümrüt ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Grup, daha sonra güzergah değiştirerek Sento Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada gruptaki bazı göstericiler çöp konteynerlerle yolu trafiğe kapatarak, polise taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Güvenlik güçleri uyarılara rağmen dağılmayan gruba, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Öte yandan basın açıklamasına katılmak üzere yürüyüş güzergahına gelen HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, olaylar nedeniyle oradan ayrıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Yaşanan Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement