Lice'de Yaşanan Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Taksi Şoförleri Derneği üyesi bir grup, Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonunu, Kadıköy'de tur atarak protesto etti.

12.06.2014 01:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksi Şoförleri  Derneği üyesi bir grup, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesini protesto etti.

Kadıköy'de eski Salı Pazarı'nda toplanan 300 taksici, arabalarına Türk bayrakları asarak konvoy oluşturdu. Konvoy klakson çalarak Salıpazarı'ndan Kadıköy Altıyol'u, sahil yolundan Kızıltoprak'ı  geçerek, Caddebostan'ı turladı.

Caddebostan'dan sonra Altunizade'de bir alışveriş merkezinin önüne gelen şoförler, taksilerinden indi ve İstiklal Marşı'nı söyledi.

Burada grup adına açıklama yapan Taksi Şoförleri Derneği Üyesi Şükrü Özyılmaz, bayrağın kan, can ve vatan, bu cennet vatanın özgür semalarına, varlık, birlik, dirlik ve erlik adına atılan imza olduğunu kaydetti.

Bayrağın, Türk Milleti'nin, şehit analarının ve babalarının, evlat acısıyla arşa ulaşan yürek yangınlarını, bir an olsun dindirmek için verebildiği en manidar emanet olduğunu vurgulayan Özyılmaz, şu görüşleri dile getirdi:

"Bayrak, Türk Milleti'nin kaderde, tasada, kıvançta birlikte olma iradesinin en kutsal işaretidir. Bu vatana göz dikenlere kanımızın son damlasına kadar savaştığımızın ve savaşacağımızın işaretlerini taşıyan, ufkumuza vurulmuş inanç mührüdür. Bu vatan için oluk oluk akan Türk kanının göklerde alev alev dalgalanışıdır. Bu çirkin eylemin gerçekleşmesine fırsat verenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Bu anlayışın her zaman karşısında duracağız." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lice'de Yaşanan Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement