Lice'de Yaşanan Olaylar - Son Dakika
Yerel

Lice'de Yaşanan Olaylar

Lice\'de Yaşanan Olaylar

Diyarbakır'daki bayrak indirme provokasyonu, Adıyaman'da protesto edildi.

11.06.2014 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı ilçesinde Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesi, protesto edildi.

Gölbaşı Ülkü Ocaklarının organize ettiği etkinliğe sivil toplum örgütleri destek verdi.

Çarşı merkezinde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak Gölbaşı 75.Yıl Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Gölbaşı Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Yanık, şunları kaydetti:

"Bizler Türk milleti olarak sağcısı, solcusu, Alevisi, Sunnisi, Kürdü, Türkü, Türk milletine ve milli manevi değerlerine bağlı büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu son Türk devleti ve Türkiye Cumhuriyeti'ne Türklüğe ve Türk bayrağına düşman olan emperyalistler, yerli işbirlikçiler, iktidar sahipleri ve vatan hainlerince açılım adı altında ve her suretle kendilerine haklı bahaneler uydurarak Müslümanlara, Türklüğe, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e en son olarak Türk milletinin Türk devletinin onur, namus, şeref ve haysiyetinin nişanı, şehitlerimizin al kanı ile çizilen Türk bayrağının indirilmesine kadar uzanan alçakça saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz."

Bayrağa uzanan elin kırılması gerektiğini savunan Yanık, Türkiye Cumhuriyeti'ni idare edenlerin gereğini yapması gerektiğini, bunu yapamıyorlarsa da istifa etmeleri gerektiğini öne sürdü.

Bu süreçte devletin otoritesini hissettirmesi gerektiğini dile getiren Yanık, "Bu süreç böyle devam ederse ülkemiz bölünme tehlikesiyle karşı karşıya gelmiş demektir. Bu sürece son verilmesi ve devletimiz otoritesini hissettirmelidir. Değerli arkadaşlarım bizlerle beraber olan sivil toplum kuruluşları bu alana gelerek yüreğini ortaya koyanlar, vatan sevdalısı arkadaşlarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından grup bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lice'de Yaşanan Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement