Lice'nin Fis Köyü'nde PKK'nın Kuruluşunu Kutladılar (2) - Son Dakika
Güncel

Lice'nin Fis Köyü'nde PKK'nın Kuruluşunu Kutladılar (2)

Lice\'nin Fis Köyü\'nde PKK\'nın Kuruluşunu Kutladılar (2)

Hatip DİCLE: PKK'NIN MÜCADELESİ BİZİM İÇİN ŞEREFTİR Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Hatip Dicle, törende Kürtçe yaptığı konuşmada, PKK'nın yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olduğunu iddia etti.

27.11.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatip DİCLE: PKK'NIN MÜCADELESİ BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Hatip Dicle, törende Kürtçe yaptığı konuşmada, PKK'nın yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olduğunu iddia etti. PKK'nın mücadelesinin kendileri için bir şeref olduğunu belirten Hatip Dicle şunları söyledi:

"Kürt halkı ve Kürdistan tarihi açısından 27 Kasım çok önemli bir tarihtir. 36 yıl önce Fis Köyü'nde bir güneş doğdu ve bu güneş ile dünya aydınlandı. 27 Kasım ile atılan özgürlük kıvılcımı Diyarbakır zindanında alevleşti. Hareket bazen rüzgar oldu, bazen fırtına oldu, işgalcilerin saraylarını başına yıktı.

PKK'nın geçmişten bugüne gerçekleştirdiği bütün eylemlerin bir amacı oldu. Hepsi Kürt halkını ayağa kaldırmak ve özgürlüğünü kazanmak, 5 bin yıldır ezilen kadının özgürlüğünü sağlamak içindi. PKK her zaman mücadelesi ile özgürlüğü işaret etti. PKK, her gün özgürlüğü gösterdi. Bugüne kadar yanlış bir yol göstermedi. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ben size müjde veriyorum. Geldiğimiz süreç açısında Sayın Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir, birbirinden koparılamaz. PKK yatağına sığmayan su gibi, sadece Kürdistan için değil, tüm Ortadoğu ve dünya için bir özgürlük reçetesi olmuştur. PKK'nin bu mücadelesi bizim için bir şereftir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lice'nin Fis Köyü'nde PKK'nın Kuruluşunu Kutladılar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement