Beşiktaş'ın Hedefi Yenilmezlik Serisini 10'a Çıkarmak - Son Dakika
Spor

Beşiktaş'ın Hedefi Yenilmezlik Serisini 10'a Çıkarmak

Beşiktaş\'ın Hedefi Yenilmezlik Serisini 10\'a Çıkarmak

Lider Beşiktaş, 9 maçlık yenilmezlik serisini 10 maça çıkarıp zirvedeki yerini de sağlama alma planları yapıyor.

20.11.2015 16:07  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Medicana Sivasspor'u konuk edecek olan siyah-beyazlı takımda tüm planlar 3 puan üzerine. Ligde geride kalan 11 haftada 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Güneş'in öğrencileri 9 maçlık yenilmezlik serisini de 10 maça çıkarmak istiyor.

Ligin 11. haftasında Bursaspor'u deplasmanda 1-0'lık skorla yenerek milli araya zirvedeki yerini sağlama alarak giren Beşiktaş, ligdeki 9 maçlık yenilmezlik serisini Medicana Sivasspor'u da mağlup ederek 10 maça çıkarmak istiyor. Siyah-beyazlılar 11 haftada topladığı 26 puanla ligde lider konumda bulunurken, Şenol Güneş ve öğrencilerini 24 puanlı Fenerbahçe ve 21 puanlı Galatasaray takip ediyor.

EN GOLCÜ TAKIM

Alman golcü Mario Gomez'in önderliğinde rakip ağlara en çok gol atan takım ise Beşiktaş. Siyah-beyazlılar ligde geride kalan 11 haftada rakip fileleri 28 kez havalandırdı. Beşiktaş adına fileleri en çok sarsan futbolcular ise 8 golle Mario Gomez ve 5 golle Cenk Tosun. Bu iki futbolcuyu siyah-beyazlı takımda 3'er golle Quaresma, Olcay ve Oğuzhan takip ediyor. Kerim Frei ligde geride kalan 11 haftada sadece 54 dakika sahada kalmasına rağmen Beşiktaş adına 2 gol kaydetti. Bu futbolcuları birer golle Rhodolfo, Necip ve Gökhan Töre takip ediyor.

BEŞİKTAŞ DEPLASMANI SEVİYOR

Şenol Güneş ve öğrencileri deplasmanda daha başarılı bir grafik çiziyor. Deplasmanda oynadığı 6 maçta 16 puan toplayan siyah-beyazlılar, içeride oynadığı 5 maçta 10 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, bu sezon ilk mağlubiyetini de ligin 2. haftasında konuk ettiği Trabzonspor'a karşı yaşamıştı. İçeride oynadığı 5 karşılaşmada rakip filelere 10 gol atan kara kartallar, kendi kalesinde ise 7 gol gördü. Deplasmanda bu sezon tutulamayan Güneş'in öğrencileri gol yollarında dış sahada daha etkili. Ligin geride kalan 11 haftasında 6 deplasmana konuk olan Beşiktaşlı futbolcular bu karşılaşmalarda rakip fileleri 18 kez sarstı, kendi kalesinde ise sadece 5 gol gördü.

GOL ORTALAMASI VE KORNER ATIŞLARINDA LİDER

Siyah-beyazlılar ligde maç başına 2,55 gol ortalamasıyla oynuyor. Öte yandan Beşiktaş'ın yine maç başına kullandığı korner ortalaması da 6,91 olarak istatistiklere yansıdı. Özellikle bu sezon pas oyununda otoritelerden tam not alan ve hücum bölgesine hızlı top taşıyan Beşiktaş'ta Kanadalı oyuncu Atiba da pas başarı yüzdesiyle zirvede. Maç başına ortalama 60 kez topla oynayan tecrübeli orta saha, yine maç başına başarılı pas yüzdesi ise yüzde 92,9 olarak istatistiklere yansıdı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beşiktaş'ın Hedefi Yenilmezlik Serisini 10'a Çıkarmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement