Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Aa Finans Masası'na Konuk Oldu: (1) - Son Dakika
Güncel

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Aa Finans Masası'na Konuk Oldu: (1)

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, "Türkiye'nin bu zor gibi gözüken, ama ben inanıyorum ki kolay yakalayacağımız, 2023 hedeflerini yakalayacak bir başkanlık modelini ortaya getirerek yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

25.02.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, " Türkiye'nin bu zor gibi gözüken, ama ben inanıyorum ki kolay yakalayacağımız, 2023 hedeflerini yakalayacak bir başkanlık modelini ortaya getirerek yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı olarak yayınlanan Finans Masası'nın bu haftaki konuğu olan Özdemir, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın son 3-4 yıldır dünyanın en kritik bölgelerinden birisi olduğunu söyledi.

Bütün bunlara rağmen Türkiye ekonomisinin geçen yıl büyüme gösterdiğini vurgulayan Özdemir, "Hangi ülkeyi bizim şartlarımızın içine koyarsanız koyun; bu büyümeyi, hele de bu işsizlik oranı ile bu şekilde bitirmesi mümkün değil" dedi.

Türkiye ekonomisinin yatırım yaparak büyümeye çalıştığını aktaran Özdemir, bir iş adamı olarak Türkiye ekonomisine inandığını dile getirdi.

Geçen yıl hür iradeyle bir seçim yapıldığını anımsatan Özdemir, "Türkiye'nin bugün geldiği ortamın artık bu sistemle idare edilmesi zor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini sağlayabilmesi için bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunun herkes tarafından görüldüğünün altını çizen Özdemir, şunları kaydetti:

"2015 seçimleri çok önemli bir seçim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi diyorum. Çünkü Türk milleti çok önemli bir karar verecek. Gönül ister ki, artık kabımıza sığmayan bu anayasamızı değiştirecek bir çoğunluğun ortaya çıkması ve bunun sayesinde de anayasa değişikliğini yapmamız. Başkanlık sistemine geçerek, Türkiye'nin bu zor gibi gözüken, ama ben inanıyorum ki kolay yakalayacağımız, 2023 hedeflerini yakalayacak bir başkanlık modelini ortaya getirerek yolumuza devam etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Çünkü gördük ki, her gün 6, 10, 30 şehit verdiğimiz günler oldu. Her sabah gazetelerde veya televizyonlarda veya Anadolu Ajansı'nın haberlerinde şehit haberlerinden boğulmuştuk. Çünkü her kahvaltımız, ağlamakla sızlamakla geçiyordu. Ama şimdi bir çözüm süreci ortaya atıldı. Çok iyi gittik ve tahmin ediyorum ki mart ayında da 2 yıllık bir sürece yaklaşıyoruz. Artık sonlanması gerektiğine inanıyorum. Doğu ve Güneydoğu'da önemli yatırımları olan bir grubuz ve yapmaya da devam etmek istiyoruz. Ama çözüm sürecinin sonlanarak, artık silahın konuşulmadığı, sadece görüşmelerin, demokrasi ortamında çözümlerin getirilebileceği bir modelin uygulanmasını istiyoruz. Bunu yaptığımız zaman bu iş iyi bir noktaya gelebilir."

"(Çözüm süreci) Bu süreci destekliyoruz ve bir an önce bitmesini istiyoruz"

Nihat Özdemir, Türkiye'deki en büyük işsizlik oranlarının Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde olduğunu belirterek, "Neden? Çünkü yatırım yapılmıyor" dedi.

Komşuları düşünüldüğünde o bölgeyi yatırım yapılacak bir bölge olarak gördüğünü vurgulayan Özdemir, Limak olarak oraya hala yatırım yapma düşüncesinde olan bir kurum olduklarını söyledi.

Özdemir, ancak batıda çalışanlardan yüzde 30 daha fazla ücret vererek o bölgeye çalışan yollayabildiklerini, haklı olarak çalışanların can güvenliğini bahane gösterdiğini kaydetti.

"Eğer bu iş sonlanırsa Doğu ve Güneydoğu'da daha çok yatırım olacak, işsizlik azalacak ve ülkenin daha iyi bir noktaya geleceğine canı gönülden inanıyorum" diyen Özdemir, bu süreci desteklediklerini ve bir an önce bitmesini istediklerini dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Aa Finans Masası'na Konuk Oldu: (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement