Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu - Son Dakika
Ekonomi

Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu

Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu

Geçen ay bir kilo limonu 3 liraya alabilen vatandaş, şimdi bu fiyata sadece 3 tane limon alabiliyor. Yeşil soğanın kilosu da 12 liraya yükseldi.

06.02.2016 12:54  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda enflasyonu vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Hem taze hem de ucuz olması sebebiyle semt pazarlarını tercih eden vatandaş, limon fiyatları karşısında şaşkına döndü.

Fiyatı pahalı olduğu için limonu kiloyla satamayan pazar esnafı, tane ile limon satıyor. Geçen ay limonun kilogram fiyatı 3 liraydı. Bu ay fiyat birden bire fırlayınca pazar esnafı çareyi limonu kilo değil tane ile satmakta buldu.

RUSYA'YA GİDİYOR

Rusya ile yaşanan gerilimin ardından, Türk mallarına ambargo uygulayan Rusya, limondan vazgeçmedi. Limonun Rusya'ya ihraç edildiği için iç pazarda fiyatların arttığını anlatan pazarcı Mustafa Yağcı, "Rusya limondan vazgeçemedi. Yaş sebze meyveye büyük oranda ambargo getirdi ama limona yasak gelmediği için iç piyasada limonu taneyle satıyoruz. Fiyatlar pahalı olunca vatandaş bir iki tane alabiliyor" dedi.

YEŞİL SOĞAN İKİNCİ

Pazarın en pahalı ikinci ürünü ise yeşil soğan oldu. Yeşil soğanın kilosu pazarda 10-12 liradan satılırken, marketlerde 15 liraya çıktı. Soğuk havalar yeşillikleri de olumsuz etkiledi. Geçen ay 1,5 liraya kadar düşen kıvırcık marulun fiyatı 3- 3,5 liraya yükseldi. Pazarcı Ahmet Keskin, soğuklarla birlikte fiyatların daha da artacağına işaret etti.


Son Dakika Ekonomi Limon ve Yeşil Soğanın Fiyatı Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • MAĞDUR ASTSUBAY : SENENİN 6 AYI YATAN ÖĞRETMEN NÖBET PARASI ALIRKEN TSK DA BU NEDEN YOK???? 13 1 Yanıtla
  • TARIK: TSK DA NEDEN NÖBET VE FAZLA MESAİ ÜCRETİ YOK AYDA 24 SAAT ÜZERİNDEN 4 NÖBET TUTUYORUM SENEDE 48 GÜN AİLEMİ GÖRMÜYORUM HAFTA SONU VE GECE EĞİTİMLERİ HARİÇ BU!!!!!!!!!!!!! 2 1 Yanıtla
  • AKKOYUN: BEN BİR KOYUNUM MAKARNA NEYİME YETMİYO MEEEEEEEEE 2 1 Yanıtla
  • hasann: 20 binlik arabayı vergi koyup 40 bine sat, 50 liralık faturayı vergi koyup 100 lira yap, 10 liralık sigaradan 7 lira, 4,5 luk benzinden 3 lira, 2000 liralık tv telefondan 600 lira, 90 liralık rakıdan 65 lira, say say bitmez vergi al, ülkeyi arap doldur vatandaşı vergiye boğup hayatı pahalılaştır en dandik evin 1000 lira kirası olsun ondan sonra herşey pahalı dee, bu vatandaş sana ödediklerini kimden çıkaracak tabiki diğer vatandaşlardan ama ak trollere sorsan ekonomi süper 2 0 Yanıtla
  • deniz yıldız : biz rusyada kilosu 3 liraya alıyoruz :) 2 0 Yanıtla
  • deniz yıldız : yeni Türkiye :) :) yakında yıkılır da bunlar 1 0 Yanıtla
  • xxx: Nefret paralel. 0 1 Yanıtla
  • qwq: Hangi ürünün fiyatı uçmadiki sıra okuyup ufleyip milletçe uçmakta:)) 1 0 Yanıtla
  • Lice: Eminim ruslar daha ucuza alıyordur 1 0 Yanıtla FETHİYELİ....: VALLAHA LİCE Lİ BİRADER. BEN BİZZAT DOMATESİ FETHİYEDEN İSMİ LİCE KOMİSYON OLAN FİRMAYA SATARIM ÇOKTA İYİ İNSANLARDIR. ENSON SATTIĞIM DOMATES 0.90 KURUŞTAN GİTTİ.. BENCE RUSYAYLA KIYASLAMA RUSLARA SEBZE GİTMİYOR BURADAN.. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement