Limonda Erken Hasat Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Limonda Erken Hasat Uyarısı

Adana Hal Hakem Heyeti Başkan vekili Cahit İncefikir, yüksek olan limon fiyatları nedeniyle bazı üreticilerin meyve, tam suyunu toplamadan erken hasat ettiğini, bu durumun tüketiciyi aldatmaya dönük bir davranış olduğunu söyledi.

26.07.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Hal Hakem Heyeti Başkan vekili Cahit İncefikir, yüksek olan limon fiyatları nedeniyle bazı üreticilerin meyve, tam suyunu toplamadan erken hasat ettiğini, bu durumun tüketiciyi aldatmaya dönük bir davranış olduğunu söyledi.

İncefikir, Seyhan Ziraat Odasında gerçekleşen heyet yönetim kurulu toplantısında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimini kınadı, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yaşanan olaylar nedeniyle bazı üreticilerin kendilerine bu olayların ileri dönemlerde neler getireceğine dair endişelerini dile getirdiklerini anlatan İncefikir, üreticilerin kaygılanmamasını istedi, devletin tüm kurum ve kurallarıyla işlediğini belirtti.

İncefikir, "Önümüzdeki dönemde altını çizerek söylüyorum ki Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatı tarihinin en büyük rakamına ulaşacaktır. İhracatçımız, Rusya ambargosu nedeniyle Uzakdoğu, Asya ülkeleri ve İsrail olmak üzere iyi bir pazar arayışına gitti. Buna ek olarak gerek buradaki gerekse Rusya'daki ticaret çevreleri ile yaptığım görüşmede ihracat için ciddi bir çalışma olacağına inanıyorlar. Üretici kaygıya girmesin. Önümüz açık güzel günler bekliyor bizi." diye konuştu.

Meyve sulanmadan hasat yapmayın

İncefikir, ülkede üretilen yaklaşık 800 bin ton limonun büyük kısmının Akdeniz Bölgesinde elde edilip ihraç edildiğini aktardı.

Geçen yıl yatağa alınan limon miktarında azlık nedeniyle fiyatların yüksek seyrettiğini ifade eden İncefikir, piyasadaki yüksek limon fiyat farkından faydalanmak isteyen bazı üreticilerin de limon, hasat olgunluğuna gelmeden hasat yaptıklarını tespit ettiklerini anlattı.

İncefikir, "Bu hareketin doğru olmadığını, yeteri kadar meyve suyunun oluşmadığı limonun tüketiminde sorun yaşanacaktır ve bu davranış, tüketiciyi aldatmaya yönelik bir davranış olacaktır. Adana Hal Hakem Heyeti olarak yetkili kurumların hasat izni verilmemiş olan ürünün toplanmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. Halde bu ürünlerin satışını yapacak olan, hal esnafının bu ürünleri satmamalarını, üreticileri limon meyvesinin erken hasat yapmalarını engellemelerini, yetkililerin bu konuyu kamu adına takip etmelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha önceleri karpuz gibi başka ürünlerde yapılan erken hasat sonrası tüketicide oluşan olumsuz ön yargının limonda da oluşmasından endişe ettiklerini belirten İncefikir, üreticilerin sadece bugünü değil, geleceği de düşünmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Limonda Erken Hasat Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement