Limyra Antik Kenti'nde Çalışmalar Başladı - Son Dakika
Yerel

Limyra Antik Kenti'nde Çalışmalar Başladı

Limyra Antik Kenti\'nde Çalışmalar Başladı

Finike'ye bağlı Saklısu Mahallesi Zengeder Mevkisi'nde bulunan Limyra Antik Kentinde çalışmalar başladı.

20.08.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike'ye bağlı Saklısu Mahallesi Zengeder Mevkisi'nde bulunan Limyra Antik Kentinde çalışmalar başladı.

Kültür Bakanlığı ve Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafında ortaklaşa yürütülen çalışmalar, bu yıl Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

Limyra kazı heyeti başkanı Avusturyalı Dr. Martin Seyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yaklaşık iki ay sürecek çalışmalarda kazı yapılmayacağını, restorasyon ve jeofizik çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

Bu yıl antik kentteki çalışmalara yaklaşık 40 kişinin katılacağını ifade eden Seyer, geçen yılki kazılarda önemli bulgular elde ettiklerini ve bu yıl bu bulgular üzerinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Seyer, şu bilgileri verdi:

"Bu yıl Chintabura anıtına başlamayı planlıyoruz. Bunun dışında röleve çalışması, piskopos sarayı çevresinde, kemerli kapıda çalışmalar yapacağız. Nekropolde jeologlar tarafından bir çalışma gerçekleştirilecek. İklimlerin burada bulunan yapılara verdikleri zararları ortaya koyacak bir çalışma yapacağız. Ayrıca daha öncede belirttiğimiz gibi sinagogda büyük bir kazı projesi hazırlamak istiyoruz."

Limyra Antik Kentinde dört yıldır sürdürdükleri "Çocukların Limyrası" projesini bu yıl da devam ettireceklerini anlatan Seyer, ayrıca bu yıl projeye Antalya dışında da çocukların katılacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Limyra Antik Kenti'nde Çalışmalar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement