Lise Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Lise Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü

Lise Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bir gurup genç, geçtiğimiz hafta Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan cinayetini ve kadına şiddeti protesto etmek için toplandılar.

20.02.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir gurup genç, geçtiğimiz hafta Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan cinayetini ve kadına şiddeti protesto etmek için toplandılar.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek Akbulut Meydanında toplanan çok sayıda liseli öğrenci ve onlara destek veren aileler, Özgecan Aslan'ın katledilmesi ve kadına şiddeti protesto etti. Meydanda toplanan kalabalık yanlarında getirdikleri dövizleri açarak yürüyüşe geçti. Çeşitli sloganlar atan katılımcılar otogar kavşağından dönerek tekrar Akbulut Meydanı'na geri geldi. Burada yapılan basın açıklamasıyla Özgecan'ın katilleri protesto edildi. Bir öğrenci tarafından okunan basın bildirisinde kadınların obje olmadığını ifade ederek, "Bugün burada Özgecan canımızı yitirdiğimiz için toplandık. Amacımız kadınların toplum içinde bir yeri olduğunu, onlarında insan olduğunu, insani hak ve değerlere sahip olduğunu göstermektir. Kadınlara yönelik her şiddet olaylarının yada cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz. Her geçen gün kadına şiddet, tecavüz ve cinayet olayları artmaktadır. Başı açık gezmeseydi, kısa etek giymeseydi, gece tek başına gezmeseydi, gibi ifadelerle asıl suçlar ve suçluların üzeri örtülmektedir. Artık yeter. Kadınlar cinsel obje değildir. Bu toplum bunu anlamalıdır"diye tepkilerini dile getirdiler. Örenciler "Tecavüz, cinayet sonumuz olmasın. Katillerden hesabı kadınlar sorsun. Bayramiç uyuma Özgecan bizi izliyor. Tecavüz cinayet kaderimiz olmasın. Susma sustukça sıra sana gelecek" gibi slogan atan katılımcılar olaysız şekilde dağıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lise Öğrencileri Özgecan İçin Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement